ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλοπούλειο: Αρνητικοί σε κορονοϊό βρέφος 13 μηνών και 56χρονη γυναίκα

αχιλλοπούλειο-αρνητικοί-σε-κορονοϊό-140096

Περίσσεψαν τα χαμόγελα χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο Βόλου μετά την ανακοίνωση ότι ένα βρέφος 13 μηνών που νοσηλεύονταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και μία 56χρονη γυναίκα η οποία μετά από τις σχετικές οδηγίες ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, είναι αρνητικοί στον κορονοϊό.

Για τα δύο συγκεκριμένα περιστατικά τα αποτελέσματα εκδόθηκαν από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας χθες, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος για τα υπόλοιπα δείγματα που εστάλησαν χθες και προχθές.

Τα νέα περιστατικά

Μεταξύ των επτά νέων περιστατικών τα οποία εξετάζονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για κορονοϊό είναι ένα βρέφος 11 μηνών και δύο κοριτσάκια 4 και 7,5 ετών αντίστοιχα. Επίσης μία 92χρονη γυναίκα, ένας 40χρονος άνδρας, ένας 65χρονος και μία 86χρονη γυναίκα. Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται τα δύο κοριτσάκια και η 92χρονη.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού πήραν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, τέθηκαν ο 40χρονος, η 86χρονη και το βρέφος, ενώ ο 65χρονος οδηγήθηκε στη ΜΕΘ καθώς αντιμετωπίζει και άλλα υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Αρση συναγερμού στο Πανεπιστημιακό

Στο μεταξύ αρνητικά στον κορονοϊό βγήκαν τα δείγματα όλων των γιατρών και των νοσηλευτών που είχαν έρθει σε επαφή με τον λοιμωξιολόγο που νόσησε από τον ιό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αρχικά εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικά 20 άτομα, ενώ εν συνεχεία στον δεύτερο κύκλο εξετάσεων αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και για άλλα 23 άτομα τα οποία είναι νοσηλευτές στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα αρνητικά ήταν τα δείγματα συνολικά 92 ατόμων τα οποία εξετάστηκαν στο Πανεπιστημιακό και αφορούσαν ύποπτα κρούσματα από την Λάρισα και όλη την Θεσσαλία, αλλά και από ορισμένες άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Λαμία και η Κοζάνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου