«Καμπάνες» του Λιμενικού για παράνομους απόπλους σκαφών

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-30, 07:43:36
Οι Λιμενικοί επέβαλαν πρόστιμα σε δύο περιπτώσεις που καταστρατηγήθηκε ο νόμος των απαγορεύσεων λόγω κορονοϊού
«Καμπάνες» του Λιμενικού για παράνομους απόπλους σκαφών

 

Οι ιδιοκτήτες ενός κανό και ενός ερασιτεχνικού αλιευτικού σκάφους στον Βόλο και τις Νηές της Σούρπης αντίστοιχα παραβίασαν τις απαγορεύσεις που έχουν τεθεί λόγω κορονοϊού και «πλήρωσαν» το τίμημα.

Το Κεντρικό λιμεναρχείο Βόλου και το Γ΄Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης επέβαλαν διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση της απαγόρευσης μετακίνησης για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τη διάδοση του κορονοϊού.

Συνολικά από το Λιμεναρχείο έγιναν 23 έλεγχοι οχημάτων και 133 πεζών.

Επίσης διενεργήθηκαν 18 έλεγχοι που έγιναν στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος», αλλά και σε πέντε αλιευτικά καταφύγια για το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, η πλειοψηφία των επιβατών που ταξίδεψαν ή επέστρεψαν από τις Βόρειες Σποράδες ήταν μόνιμοι κάτοικοι νησιών ή οδηγοί – υπάλληλοι εταιριών ειδών πρώτης ανάγκης προς ανεφοδιασμό των νησιών, ενώ όλοι οι επιβάτες διέθεταν φορολογική δήλωση, βεβαίωση μόνιμης διαμονής σε νησί και βεβαίωση τύπου Α.

 

Ρυμούλκηση φορτηγού- πλοίου

Τέλος το Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων στις 02:50 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ότι φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, με πλήρωμα 13 Αιγύπτιους και φορτίο πατάτες, που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη, υπέστη μηχανική βλάβη ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκιάθου. Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης θα επιβάλει τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=