ΤΟΠΙΚΑ

Καταφύγιο για τον κορονοϊό στα εξοχικά τους βρίσκουν αλλοδαποί στο Πήλιο

καταφύγιο-για-τον-κορονοϊό-στα-εξοχικ-141051

Επιστολή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για εντατικοποίηση των ελέγχων

Καταφύγιο στα εξοχικά που διατηρούν στο Πήλιο βρίσκουν ο ένας μετά τον άλλο αλλοδαποί ιδιοκτήτες εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στον Δήμο Νοτίου Πηλίου που προσφάτως κλήθηκε να διαχειριστεί περιστατικό με Γερμανό ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός βρίσκεται καθημερινά σε περιπολία στους οικισμούς ελέγχοντας την τήρηση των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην κυκλοφορία για το σύνολο του πληθυσμού. Ο ίδιος ωστόσο εστιάζει στους επισκέπτες και ιδιοκτήτες εξοχικών και μάλιστα με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ζητεί εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως τηρούνται τα μέτρα.

«Ο Δήμος αποτελείται από 52 οικισμούς. Είναι αδύνατο να ελεγχθεί στο σύνολό του από τις δυνάμεις της περιοχής.

Ζητούμε λοιπόν από την Αστυνομία εντατικοποίηση των ελέγχων και πλήρη καταγραφή των ιδιοκτητών εξοχικών και επισκεπτών που έφτασαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ορισμένοι διαπιστώθηκε ότι δεν τήρησαν αυστηρά το μέτρο του αυτοπεριορισμού των 14 ημερών για προληπτικούς λόγους.

Αντιθέτως και σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, οι μόνιμοι κάτοικοι φαίνεται να έχουν συμμορφωθεί πλήρως στα περιοριστικά μέτρα. «Δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο στην περιοχή μας.

Οι κάτοικοι έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους και έχουν συμμορφωθεί απόλυτα στα μέτρα» σημείωσε ο κ. Μιτζικός. «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε ως δήμος στο πλευρό τους για να εξυπηρετήσουμε έκτακτες ανάγκες τους και έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους στις ελάχιστες επιτρεπόμενες» πρόσθεσε.

Σε Ζαγορά – Μούρεσι

Λιγότερες επισκέψεις δέχεται ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου που πάντως μετά το αυστηρό διπλό μήνυμα που απηύθυνε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης και την προσωπική επαφή που είχε με τους ιδιοκτήτες σπιτιών της περιοχής που όμως δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, φαίνεται να μην υφίσταται πρόβλημα. Ολοι συνετίστηκαν ως προς την εφαρμογή των μέτρων και οδηγιών και φέρονται να τηρούν το προληπτικό μέτρο του αυτοπεριορισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου