ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου: Επτά νέα περιστατικά προς εξέταση

αχιλλοπούλειο-νοσοκομείο-βόλου-επτά-141660

Δύο βρέφη 2,5 και 15 μηνών μεταξύ των ύποπτων κρουσμάτων – Αρνητικά τα δείγματα πέντε ατόμων

Επτά νέα περιστατικά είχαν προστεθεί μέχρι το Σάββατο νωρίς το απόγευμα στη λίστα του καταλόγου που συντάσσεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με τα ύποπτα προς εξέταση κρούσματα για κορονοϊό.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσήλθαν, εξετάστηκαν και ελήφθησαν επιχρίσματα από μωράκι 2,5 μηνών, 56χρονη γυναίκα και 75χρονο άνδρα. Και στις τρεις περιπτώσεις δόθηκαν οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για κατ’ οίκον περιορισμό.

Επίσης με γριπώδη συμπτώματα διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο μωρό 15 μηνών, 24χρονος άνδρας και 39χρονη γυναίκα.

Αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ελήφθησαν επιχρίσματα κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν προληπτικά σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Νωρίς το απόγευμα στα παραπάνω περιστατικά προστέθηκε και 90χρονη η οποία διακομίστηκε στο ΓΝΒ με συμπτωματολογία που κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να ελεγχθεί για τον ιό.

Αρνητικά πέντε δείγματα

Από την Παρασκευή είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό 20χρονος και 42χρονος, καθώς και 43χρονη, ενώ στη Μονάδα Λοιμώξεων που λειτουργεί στο ισόγειο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου νοσηλεύονταν τετράχρονο αγοράκι και γυναίκα 66 χρόνων για τους οποίους επίσης ήταν σε εξέλιξη εργαστηριακός έλεγχος, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτα κρούσματα. Το Σάββατο το απόγευμα το εργαστήριο ελέγχου ανακοίνωσε ότι είναι αρνητικά και τα πέντε δείγματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου