ΤΟΠΙΚΑ

Πολλές δεκάδες έλεγχοι πολιτών για άσκοπες μετακινήσεις από το Λιμεναρχείο Βόλου

πολλές-δεκάδες-έλεγχοι-πολιτών-για-άσ-142086

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από κλιμάκια στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού.

Αναλυτικά, χθες Παρασκευή διενεργήθηκαν 26 έλεγχοι οδηγών και 87 έλεγχοι πεζών, με συχνότερη αιτιολογία τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο. Κατά τους χθεσινούς ελέγχους διαπιστώθηκε μία παράβαση όπου και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Επιπρόσθετα κατά τον απόπλου του Ε/Γ- Ο/Γ «Εξπρές Σκιάθος» διενεργήθηκαν τριάντα επτά έλεγχοι κατ’ εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τους προσωρινούς περιορισμούς στην κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας, σύμφωνα με τους οποίους η πλειοψηφία των επιβατών ήταν μόνιμοι κάτοικοι των νησιών που διέθεταν ισχύον εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή τον Μοναδικό Αριθμού Νησιώτη ή βεβαίωση μόνιμης διαμονής από τον οικείο Δήμαρχο και οδηγοί υπάλληλοι εταιριών ειδών πρώτης ανάγκης προς ανεφοδιασμό των νησιών, που διέθεταν βεβαιώσεις τύπου Α, (μετακινήσεις των εργαζόμενων).

Τέλος, διενεργήθηκαν τακτικές περιπολίες σε αλιευτικά καταφύγια περιοχής δικαιοδοσίας μας κατ’ εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τον προσωρινό περιορισμό κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου