ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρης η απουσία αντιπλημμυρικού σχεδιασμού καταγγέλλει η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου

πλήρης-η-απουσία-αντιπλημμυρικού-σχε-142278

Για πλήρη απουσία αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με στόχο τη θωράκιση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου με αφορμή τις προχθεσινές νέες κατολισθήσεις στην περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει την ευθύνη, εκτελεί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου με ρυθμό χελώνας ορισμένα έργα αποκατάστασης, στο εθνικό οδικό δίκτυο, τα οποία έχουν παρουσιάσει εκτεταμένες βλάβες εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Σε αυτά τα έργα αποκατάστασης που εκτελεί, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για τη διευθέτηση των όμβριων με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συνεχώς και νέα κατολισθητικά φαινόμενα.

Επίσης, κανένα από τα έργα αποκατάστασης που εκτελεί δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, όλα τα φρεάτια στράγγισης του δρόμου, οι αύλακες απορροής, οι οχετοί δεν έχουν καθαριστεί με αποτέλεσμα οι ζημιές να επεκτείνονται και να απαιτούν νέα τεράστια κόστη», καταγγέλλει η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου και ζητεί τη χρηματοδότηση μελετών, έργων και παρεμβάσεων για την προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου