ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση Κώστα Αγοραστού για ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ

πρόταση-κώστα-αγοραστού-για-ενεργοπο-142415

Με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη μέρα μετά τον κορονοϊό

Πρόταση για να αντιμετωπιστούν τόσο η πρωτοφανής κρίση λόγω του κορονοιού, όσο και η δύσκολη επόμενη μέρα στην οικονομία καταθέτει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ζητώντας την ενεργοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027 σήμερα.

«Ηρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών και των μεγάλων αλλαγών» τονίζει ο Κ. Αγοραστός «και χρειάζεται να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα της πανδημίας, στο εμπόριο, τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία, τις κατασκευές, τα έργα, τις μεταφορές. Για την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας, της χώρας, της Ευρώπης. Για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης στην οποία εισήλθε η χώρα μας τόσο στη δημόσια υγεία, όσο και στην οικονομία, μετά την πρωτόγνωρη κρίση λόγω του κορονοιού, το ΕΣΠΑ μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Οι προτάσεις

«Η λύση που προτείνουμε είναι λύση μέλλοντος. Λύση προστιθέμενης αξίας για τη Θεσσαλία και για όλη τη χώρα. Είναι η μόνη λύση που μπορεί να μας δώσει ελπίδες και να μας οδηγήσει σε βιώσιμο μέλλον» σημειώνει ο Κ. Αγοραστός.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός σημειώνει ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει να ληφθούν:

  • Αμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, σε νευραλγικούς τομείς του κράτους, με επικέντρωση στον τομέα της υγείας.
  • Αμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων.
  • Μέτρα για την επόμενη μέρα τόσο στις δημόσιες υποδομές, όσο και στη συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων και εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

«Οι πόροι του ΕΣΠΑ μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά», επισημαίνει.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να ψηφίσει τροποποιήσεις σε κανονισμούς για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, για τη στήριξη των κρατών μελών της.

Σε επίπεδο χώρας, σημειώνει ο κ. Αγοραστός, απαιτείται να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα απλοποίησης των διαδικασιών υλοποίησης και ως προς τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, με τήρηση πάντα των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης και ανταγωνισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου