ΤΟΠΙΚΑ

Στη μάχη χωρίς «όπλα» εθελοντές

στη-μάχη-χωρίς-όπλα-εθελοντές-142432

Με δωρεές το γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της ΛΕΔ Μαγνησίας για να συντρέχει πολίτες σε ανάγκη

Στη μάχη για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία με την απειλή του κορονοϊού να αιωρείται και με μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας να έχουν τεθεί σε ισχύ, βρίσκονται εθελοντές, χωρίς όμως… «όπλα».

Χαρακτηριστική η περίπτωση του εκπροσώπου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, Βασίλη Ηλιόπουλου ο οποίος καθημερινά με το όχημα της Λέσχης εκτελεί δρομολόγια μέσα στην πόλη για τη μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης σε δημότες που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή απαγορεύεται καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο ίδιος αναλαμβάνει το ρίσκο εν μέσω κορονοϊού για να παρέχει βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη, δεν έχει όμως ο ίδιος στήριγμα από κανέναν επίσημο φορέα, ούτε καν για το γέμισμα με πετρέλαιο του αυτοκινήτου της λέσχης για να μπορεί να συνεχίσει να μετακινείται.

Με δωρεές από τα πρατήρια υγρών καυσίμων των κ.κ. Κωσταρά και Κόπανο Αντ. και από την εταιρεία Δεληγιάννης Security, έγιναν τα τελευταία γεμίσματα στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της ΛΕΔ Μαγνησίας η οποία δεν εξυπηρετεί μόνο μεμονωμένους πολίτες αλλά και την ίδια τη λειτουργία του Δήμου Βόλου.

Χθες, ο κ. Ηλιόπουλος βρέθηκε μαζί με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη να μεταφέρουν τρόφιμα για το γέμισμα του ξενώνα αστέγων, τα οποία διατίθενται για τους αστέγους και επιπλέον 15 οικογένειες της πόλης που μπορεί να μην βρίσκονται στον ξενώνα, αντιμετωπίζουν όμως σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης. «Την ίδια ώρα που άλλοι έχουν εξαφανιστεί και έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, ο Βασίλης Ηλιόπουλος συνεχίζει να μας συνδράμει με την εθελοντική του προσφορά», σχολίασε η κ. Μορφογιάννη.

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη αναφορά και σε επιχειρηματίες της πόλης που διαχρονικά βρίσκονται στο πλευρό των κοινωνικών υπηρεσιών προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ενας από αυτούς, η εταιρεία Στάμος Α.Ε. βιομηχανία τυροπιτοειδών που χθες προσέφερε για όσες οικογένειες έχουν ανάγκη 1.800 τεμάχια τυροπιτοειδών, η κ. Χαρούλα Χαριωτάκη που προσέφερε δωροπιταγές αλλά και μάρκετ της πόλης που επίσης προσέφερε τρόφιμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου