ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας

εκστρατεία-εθελοντικής-αιμοδοσίας-142443

Περισσότερες από 35 φιάλες συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τη Μονάδα Αλτσχάιμερ

Δεκάδες Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία, με περισσότερες από 35 φιάλες αίματος να συγκεντρώνονται στην χθεσινή «εξόρμηση» της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Αλληλεγγύη» και την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, έξω από την Μονάδα Αλτσχάϊμερ Βόλου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ιγνάτιος Γελαγώτης, ενώ σημείωσε ότι «είναι συγκινητική η ανταπόκριση σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή». Λόγω της πανδημίας, η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται με την συνδρομή της κινητής μονάδας σε διάφορα σημεία της περιοχής, προκειμένου «ο κόσμος να έρχεται άφοβα και να αιμοδοτεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Στο μεταξύ οι ανάγκες καλύπτονται οριακά, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Γελαγώτης, οι προσπάθειες είναι συνεχείς, προκειμένου να καλύπτονται οι μεταγγίσεις αίματος για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και τα έκτακτα περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

«Προσπαθούμε να καλύπτονται οι ανάγκες του Νοσοκομείου του Βόλου, και της πόλης, γιατί το αίμα είναι δώρο ζωής, το οποίο δεν πρέπει να στερηθούν όσοι το χρειάζονται, ειδικά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε», τόνισε.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών ανέφερε ότι «όποιος μπορεί να προσφέρει αίμα, ας το πράξει, γιατί με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσει τους πάσχοντες που το έχουν ανάγκη και κυρίως τα άτομα με μεσογειακή αναιμία. Χρειαζόμαστε αίμα για τις τακτικές μεταγγίσεις και τις έκτακτες ανάγκες». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την πολύτιμη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου, της επιστημονικά υπεύθυνης της Μονάδας Αλτσχάϊμερ Βόλου Μάγδας Σουσουρή, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου