ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα φοιτήτρια στην Κύπρο

βολιώτισσα-φοιτήτρια-στην-κύπρο-142506

Αρνήθηκε επαναπατρισμό για να μην εκθέσει τον εαυτό της και τα μέλη της οικογένειάς της σε κίνδυνο

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο βρήκε τη Βολιώτισσα φοιτήτρια Κατερίνα – Σοφία Ξηροφώτου στην Κύπρο, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus. Παρά τη δυνατότητα που της προσφέρθηκε για επαναπατρισμό, όπως σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που μέσω προγραμμάτων Erasmus βρίσκονται στο εξωτερικό, η ίδια επέλεξε να παραμείνει στη Μεγαλόνησο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Νιώθω πιο τυχερή από ποτέ» λέει η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την επιλογή της να παραμείνει στην Κύπρο εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, μολονότι κι εκεί ισχύουν αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μείωση της διασποράς του νέου ιού.

Η Κατερίνα –Σοφία Ξηροφώτου απέφυγε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να μην εκτεθεί η ίδια σε κίνδυνο και προκειμένου να προστατέψει την οικογένειά της που βρίσκεται στον Βόλο. «Στην οικογένειά μου έχω και άνθρωπο δικό μου με χρόνια πάθηση και ηλικιωμένα μέλη που δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τους εκθέσω σε κίνδυνο», λέει.

Αλλωστε, όπως σκέφτηκε, ό,τι ισχύει στην Κύπρο, ισχύει και στην Ελλάδα. «Δεν υπήρχε λόγος να εκτεθώ σε κίνδυνο για να παραμείνω σε καραντίνα έστω και στην πατρίδα μου. Βρίσκομαι στην Κύπρο, στο σπιτάκι μου, ασφαλής και διαβάζω», υποστηρίζει την επιλογή της.

Η Κατερίνα –Σοφία Ξηροφώτου βρίσκεται στην Κύπρο από τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Φοιτήτρια στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επέλεξε να παρακολουθήσει μαθήματα στην Κύπρο για έναν χρόνο και όπως λέει της βγήκε σε καλό. «Αρχικά είχα σκοπό να κάνω το πρόγραμμα στην Ουγγαρία.

Σήμερα νιώθω πιο τυχερή από ποτέ. Στην Κύπρο με το ξέσπασμα της πανδημίας και το κλείσιμο των Πανεπιστημίων ξεκίνησαν άμεσα τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Δεν έχασα χρόνο και εκτιμώ ότι θα ολοκληρώσω τα μαθήματά μου στην ώρα τους, σε αντίθεση με συμφοιτητές μου στην Ελλάδα», αναφέρει.

«Δεν με φοβίζει η κατάσταση», δηλώνει αισιόδοξα η ίδια που έχει προσαρμόσει την καθημερινότητά της στη δύσκολη κατάσταση που συνιστούν ο περιορισμός στο σπίτι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας, που ισχύει στην Κύπρο από τις 25 Μαρτίου.

«Σίγουρα είναι δύσκολα. Δεν βλέπεις κόσμο να κυκλοφορεί έξω. Είναι όμως καιρός να μείνουμε σπίτι. Προσωπικά προσάρμοσα το πρόγραμμά μου. Διαβάζω και ασκούμαι. Διατηρώ την ψυχραιμία μου», αναφέρει.

Το μόνο που την προβληματίζει είναι το εργασιακό της μέλλον. «Είχα κλείσει για σεζόν καλοκαιριού να εργαστώ στο τμήμα ελέγχων στο αεροδρόμιο. Δυστυχώς γίνονται απολύσεις, καθώς δεν υπάρχουν πτήσεις. Αυτό μόνο με επηρέασε αρνητικά, όπως επίσης και η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης όπου εργαζόμουν αυτή την περίοδο part time», εξομολογείται.

Η Κατερίνα –Σοφία Ξηροφώτου βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένειά της, μαθαίνει τα νέα και τους λέει τα δικά τους. «Δεν νιώθω ότι είμαι μόνη μου. Αν το νιώσω, έχω τον αδερφό μου που επίσης ζει στην Κύπρο.

Εχω έναν δικό μου άνθρωπο, μέχρι να περάσει όλο αυτό. Προς το παρόν είναι μια καλή περίοδος να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου