ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου: Πέντε νέα ύποπτα περιστατικά για κορονοϊό

αχιλλοπούλειο-νοσοκομείο-βόλου-πέντ-142622

Αρνητικός στη νόσο 32χρονος, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα

Αρνητικός σε κορονοϊό βρέθηκε χθες 32χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα. Χθες την πόρτα των Επειγόντων Περιστατικών στο Αχιλλοπούλειο διάβηκε 42χρονος, ο οποίος αφού εξετάστηκε έλαβε τις σχετικές οδηγίες και αποχώρησε για να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου. Επίσης διακομίστηκε παιδί ηλικίας 4 χρόνων με συμπτώματα που με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ μπορεί να το καταστήσουν ύποπτο κρούσμα για αυτό και οδηγήθηκε προληπτικά σε νοσηλεία μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα.

Επίσης τις υπηρεσίες των γιατρών του Αχιλλοπουλείου ζήτησαν δύο γυναίκες και άνδρας αναφέροντας γριπώδη συμπτώματα. Πρόκειται για 60χρονη που αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, 39χρονη και 24χρονο αντίστοιχα.

Εξάλλου, κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό λοιμωξιολόγο του τμήματος λοιμωδών διαγνώστηκε χθες το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνονται συνεννοήσεις για το ποιοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες στο Πανεπιστημιακό και στους επίμαχους χώρους γίνεται απολύμανση από ειδικό συνεργείο, ενώ παράλληλα έχει σημάνει συναγερμός σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοίκηση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθησαν ήδη δείγματα για 40 περίπου άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του στο Πανεπιστημιακό, ενώ σε δεύτερη φάση θα συνεχιστεί η ιχνηλάτηση των επαφών αυτών των ανθρώπων εφόσον προκύψει ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου