ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις Μεϊκόπουλου και Παπανάτσιου για μέτρα στήριξης επαγγελματικών κλάδων

παρεμβάσεις-μεϊκόπουλου-και-παπανάτ-143543

Οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας Αναφορές και διαβιβάζοντας σχετικές επιστολές και υπομνήματα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων και του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των βουλευτών για τγις παρεμβάσεις τους:

1) Κατέθεσαν Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας διαβιβάζοντας την Επιστολή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που τους γνωστοποίησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στην οποία επισημαίνεται ότι η πανδημία έχει οδηγήσει τα ιδιωτικά οδοντιατρεία σε lockdown και υφίστανται δραματική μείωση του κύκλου εργασίων τους. Οι Έλληνες οδοντίατροι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΕΟΟ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα τα έκτακτα περιστατικά, ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση στις δημόσιες δομές υγείας. Οι Βουλευτές ζήτησαν από τα αρμόδια Υπουργεία την εξειδίκευση των μέτρων και για τον Οδοντιατρικό Κλάδο για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

2) Οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου πραγματοποίησαν παρέμβαση ώστε να υπάρξει ειδική πρόβλεψη και για τα τεχνικά επαγγέλματα και διεύρυνση της δέσμης των μέτρων που ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, ώστε να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου των Υδραυλικών και διαβίβασαν ως αναφορά την Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας στην οποία ανήκει και ο Σύνδεσμος Υδραυλικών του Ν. Μαγνησίας. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι η κρίση λόγω του κορωνοϊού πλήττει και το επάγγελμα του υδραυλικού με τον κλάδο να καταγράφει μείωση του κύκλου εργασιών που ξεπερνά το 80% σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και ζήτησαν από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων τη λήψη μέτρων προκειμένου οι υδραυλικοί να μπορέσουν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

3) Τη στήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων και των εργαζομένων του ζήτησαν από τον Υπουργό Οικονομικών οι Βουλευτές Αλ. Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου στην Αναφορά που κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τονίζοντας ότι ότι η κρίση του κορωνοϊού έπληξε έπληξε τις κύριες και δευτερεύουσες δραστηριότητες του Συνεταιρισμού με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του τζίρου. Οι ακυρώσεις, οι αναβολές παραγγελιών από το εξωτερικό και η αναστολή παροχής υπηρεσιών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την υποβολή ΟΣΔΕ 2020 και άλλων προγραμμάτων οδήγησαν το Συνεταιρισμό σε αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Για το λόγο αυτό, οι Βουλευτές ζήτησαν να συμπεριληφθούν στη λίστα του Υπουργείου οι Κ.Α.Δ. των κύριων δραστηριοτήτων του, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και ο Συνεταιρισμός να ενταχθεί σε μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί για τις επιχειρήσεις μέχρι να ομαλοποιηθεί η αγορά.

4) Την οριζόντια επέκταση των μέτρων προστασίας των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού με συμπληρωματικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, αλλά και βελτιώσεις και τροποποιήσεις στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί ζήτησαν στην Αναφορά που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας διαβιβάζοντας σχετικό Υπόμνημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. «Πρέπει να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων επιχειρήσεων και να συμπεριληφθούν άμεσα σε όλα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν ανακοινωθεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και ΦΕΚ οι μεσίτες ακινήτων, οι διαμεσολαβητές ασφαλειών, οι κλάδοι της αρτοποιείας, των ζαχαροπλαστείων, των περιπτέρων, των μίνι μάρκετ, των μανάβικων, των κρεοπωλείων, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μικροπαραγωγοί και τα πρατήρια υγρών καυσίμων», ανέφεραν στην Αναφορά τους οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου.

5) Να γίνει αποδεκτό το αίτημα των αγροτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που υπέστησαν ζημιές από παγετό, για παράταση της προθεσμίας υποβολής στον ΕΛΓΑ των προσωρινών δηλώσεων ζημιάς, λόγω της πανδημίας του COVID 19, ζήτησαν στην Αναφορά τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου διαβιβάζοντας το σχετικό έγγραφο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έχει γίνει αναγγελία για παγετό στις 17 Μαρτίου 2020, η προθεσμία υποβολής των προσωρινών δηλώσεων ζημιάς είναι έως 1-4-2020 και ότι πολλοί αγρότες δεν θα μπορέσουν εγκαίρως να υποβάλλουν τις προσωρινές δηλώσεις ζημιάς στο Δήμο, λόγω ασθένειας ή σύστασης περί αποφυγής μετακινήσεων, εξαιτίας της πανδημίας. Για τους παραπάνω λόγους ζητούν τη παράταση της προθεσμίας υποβολής των προσωρινών δηλώσεων ζημιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου