ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του Χρήστου Μπουκώρου για ιδρύματα

παρέμβαση-του-χρήστου-μπουκώρου-για-ι-143706

Παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, επισημαίνοντας τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία των ιδρυμάτων, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά την αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων των ιδρυμάτων – ορφανοτροφείων, γηροκομείων και άλλων ιδρυμάτων που προσφέρουν υπηρεσίες σε κοινωνικές ομάδες- ώστε να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητά τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες

Χαρακτηριστικά στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Εν μέσω πανδημίας και εξάπλωσης του κορωνοϊού, σημαντικά είναι και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων, όπως ορφανοτροφεία, γηροκομεία και άλλα ιδρύματα που προσφέρουν υπηρεσίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι δωρεές αυτό το διάστημα προς τα ιδρύματα έχουν παύσει, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται αδυναμία πολλών εκμισθωτών να αποπληρώσουν τα ενοίκια ακινήτων που ανήκουν στην περιουσία των ιδρυμάτων. Ως εκ τούτου, τα ιδρύματα, χωρίς άλλα έσοδα, αδυνατούν και αυτά με τη σειρά τους να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς εφορία και ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα βιωσιμότητας, εύρυθμης λειτουργίας και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους διαμένοντες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου