ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση όλων των δομών του ΕΣΥ

ενίσχυση-όλων-των-δομών-του-εσυ-144140

Ζητεί ο Τομέας Υγείας Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ενίσχυση του Νοσοκομείου με επιπλέον προσωπικό και υλικά ατομικής προστασίας και στελέχη της πρωτοβάθμιας στη μάχη κατά του κορονοϊού ζητεί ο Τομέας Υγείας Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτείνει επίσης τη δημιουργία δύο ιατρείων κορονοιού, ένα στο Κέντρο Υγείας Βόλου και ένα στο παλαιό ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας στις ήδη υπάρχουσες δομές, στα οποία θα λειτουργήσουν ένα τμήμα παιδιατρικό και ένα τμήμα για τους ενήλικες σε δύο τουλάχιστον βάρδιες, με επάρκεια υλικών και διαγνωστικών τεστ. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η στελέχωση μπορεί να γίνει με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, αλλά και με επικουρικό, ή με μπλοκάκι από τους ιδιώτες γιατρούς, (μέτρο που άλλωστε προωθεί η Κυβέρνηση), τους εθελοντές του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, οι οποίοι πρέπει να αμείβονται για το βαρύ έργο που θα επιτελέσουν.

Επιπροσθέτως προτείνει την εμπλοκή της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού ώστε να ενεργοποιηθούν χορηγοί και εθελοντές.

«Καλούμε την κυβέρνηση και κάθε υπεύθυνο να διαθέσει χρήματα στη Δημόσια Υγεία, πληθώρα υλικών, προσλήψεις στα Νοσοκομεία, δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ και μεταφορά της μάχης με τον κορονοιό στο πρώτο επίπεδο αναχαίτισης του με το δίκτυο πρωτοβάθμιας καταπολέμησης της πανδημίας. Μόνο έτσι θα θρηνήσουμε λιγότερα θύματα δημιουργώντας όρους προστασίας και στους πολίτες και στους γιατρούς και στους νοσηλευτές που αυτή την ώρα δίνουν την δύσκολη μάχη», καταλήγει το Τμήμα Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοπικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου