ΤΟΠΙΚΑ

Στις 46 αυξήθηκαν οι μερίδες μαγειρεμένου φαγητού

στις-46-αυξήθηκαν-οι-μερίδες-μαγειρεμέν-144168

Διανέμονται από τον Δήμο Βόλου σε πολίτες που είτε έχασαν το αποκούμπι τους είτε είδαν τα «Σπίτια Γαλήνης» να κλείνουν

«Κόρη μου σε παρακαλώ, κάντε κάτι. Βοηθήστε με. Πεινάω». Η φωνή απόγνωσης ηλικιωμένης από την άλλη άκρη της γραμμής που επικοινώνησε με τη γραμμή S.O.S. που λειτουργεί ο Δήμος Βόλου για τη στήριξη των δημοτών που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς στήριγμα εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Η ηλικιωμένη μέχρι και πριν την πανδημία του κορονοϊού και την επιβολή αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του, πλήρωνε γυναίκα για της μαγειρεύει και να της κάνει κάποιες δουλειές στο σπίτι, καθώς δεν έχει κανέναν άλλον στον κόσμο. Η απειλή του νέου ιού και τα μέτρα προστασίας κράτησαν μακριά από την ηλικιωμένη τη γυναίκα που τη φρόντιζε.

Αναφερόμενη στο δράμα της, η ηλικιωμένη περιέγραψε ότι επιχείρησε να μαγειρέψει η ίδια σέρνοντας την καρέκλα μέχρι την κουζίνα. «Δεν τρώγεται αυτό που μαγείρεψα. Σας παρακαλώ κάντε κάτι. Βοηθήστε με» ζητούσε βοήθεια, απεγνωσμένη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, καθημερινά η γραμμή S.O.S. του Δήμου Βόλου κατακλύζεται από τηλέφωνα δημοτών σε ανάγκη.

Δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι που τους φρόντιζαν άλλα άτομα. Όπως επεσήμανε η κ. Μορφογιάννη απανωτά είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η γραμμή από πολίτες που έπαιρναν συσσίτιο από την Εκκλησία αλλά πλέον δεν μπορούν, επειδή ορισμένα «Σπίτια Γαλήνης» έχουν κλείσει.

Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε ο Δήμος Βόλου να διανέμει έτοιμες μερίδες φαγητού σε 28 δημότες που έχασαν το αποκούμπι της Εκκλησίας με το κλείσιμο των «Σπιτιών Γαλήνης».

Επιπλέον 10 άτομα προστέθηκαν την περασμένη Τρίτη και χθες στο πρόγραμμα εντάχθηκαν επιπλέον 8 άτομα που επίσης δήλωσαν ότι έπαιρναν φαγητό από την Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Κοινότητας Βόλου λειτουργούν καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, σε δύο βάρδιες, δύο τηλεφωνικές γραμμές και συγκεκριμένα οι αριθμοί 24213 – 53140 και 24213 – 53158, για τους δημότες που χρειάζονται βοήθεια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου