ΤΟΠΙΚΑ

Aνάσα για τους εποχικά εργαζόμενους ~ Αφορά σε 2000 άτομα στη Μαγνησία

aνάσα-για-τους-εποχικά-εργαζόμενους-αφ-144208

Δόθηκε δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας λόγω της καθίζησης σε τουρισμό και επισιτισμό

Μεγάλη ανάσα… αναμένεται να δώσει σε τουλάχιστον 2.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό στη Μαγνησία, η απόφαση για παράταση του επιδόματος ανεργίας που ελάμβαναν και το οποίο κάθε χρόνο τέτοια εποχή έληγε.

Λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός από την πανδημία του κορονοϊού, πολλοί από τους εποχιακά εργαζόμενους στον τομέα, δεν προβλέπεται να αρχίσουν να εργάζονται το επόμενο διάστημα όπως συνέβαινε κάθε τουριστική σεζόν, αφού ακυρώθηκε η πρόσληψή τους.

Την παράταση για δύο μήνες του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΕπισιτισμόΤουρισμό, Γιώργος Χότζογλου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τους ενημέρωσε ότι παρατείνεται για 2 μήνες το επίδομα ανεργίας για όλους όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού ήρθε σε επαφή με όλους τους υπουργούς και είχε καταθέσει στα συναρμόδια Υπουργεία, Εργασίας και Τουρισμού, την πρόταση της Ομοσπονδίας που αφορά τους εργαζόμενους του κλάδου σχετικά με την κρίση από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Επί ποδός για αυθαιρεσίες

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία «είναι γεγονός πως τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας κάθε μέρα αυξάνονται και οι περιπτώσεις όπου οι συνάδελφοι μας χάνουν το εισόδημα τους μέσω των αδειών άνευ αποδοχών ή την εκ περιτροπής εργασία και των μετατροπών των συμβάσεων που τους επιβάλλονται!».

Σημειώνοντας ότι: «και οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το αποδείξαμε στην πράξη αυτό «παγώνοντας» τις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους για την Κ.Σ.Σ.Ε. συμφωνώντας στην παράταση της ισχύος μέχρι 31.08.2020».

Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας τις ημέρες που οι εργοδότες τους επιβάλουν άδειες άνευ αποδοχών αυτές να πληρώνονται και να ασφαλίζονται από το κράτος μέσω του προγράμματος επιδότησης θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ, τις υπόλοιπες μέρες που απασχολούνται κανονικά το κόστος θα επιβαρύνει τον εργοδότη.

Επίσης για τους εργαζόμενους που δουλεύουν εποχικά και από ότι φαίνεται δεν θα προσληφθούν έγκαιρα η Ομοσπονδία είχε προτείνει να τους δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου