ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεισαν προσωρινά δεκαπέντε περίπτερα στο Βόλο λόγω κορονοϊού

εκλεισαν-προσωρινά-δεκαπέντε-περίπτ-144222

Με δυσχέρειες η τροφοδοσία των επαγγελματιών για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους

Με πολλά προβλήματα εν μέσω κορονοϊού συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα περίπτερα στον Βόλο και τη Μαγνησία. Οι επαγγελματίες βλέπουν τους τζίρους τους να μειώνονται συνεχώς, ενώ δεν είναι ενταγμένοι στους ΚΑΔ με την οικονομική ενίσχυση και αγωνιούν για τους ίδιους και τους εργαζόμενούς τους.

Μάλιστα δεκαπέντε περίπτερα ενημέρωσαν το Σωματείο τους ότι σταμάτησαν να λειτουργούν προσωρινά με ατομική τους ευθύνη. Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Βασίλης Τόπας ενημέρωσε ότι οι επαγγελματίες ανέφεραν ότι δεν μπορούν να λειτουργούν είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας ή για άλλους λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σκιάθο το πρακτορείο Τύπου δεν λειτουργεί και οι κάτοικοι δεν έχουν ούτε εφημερίδες

Την ίδια στιγμή ο κορονοϊός δημιουργεί δυσχέρειες στις προμήθειες: «Η τροφοδοσία γίνεται σε συγκεκριμένες μέρες με τα τσιγάρα, καθώς πλέον δεν μπορούμε να πάμε να τα πάρουμε. Υπάρχουν εταιρείες που έχουν διαταγή να μην έχουν τα μαγαζιά τους επισκεψιμότητα και οι χονδρέμποροι να δίνουν τα προϊόντα τους από την πόρτα ή να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στους διανομείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το βασικότερο πρόβλημα για τον κλάδο είναι το οικονομικό.

Ο κ. Τόπας σημείωσε ότι «έχουμε υποβάλει ήδη υπομνήματα στα αρμόδια υπουργεία και έχουμε διαμαρτυρηθεί που ο κλάδος δεν συμπεριελήφθη στο οικονομικό δίχτυ προστασίας.

Εχουμε πάθει μεγάλη ζημιά. Ο τζίρος έχει πέσει μετά την αναστολή λειτουργίας της εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων. Παρόλο που είμαστε ανοιχτά δεν έχουμε επισκεψιμότητα».

Η κυβέρνηση έχει αναστείλει τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης όμως τα περίπτερα δεν συμπεριελήφθησαν στην απόφαση και δουλεύουν κανονικά. Ο κ. Τόπας λέει ότι «επειδή συνεχίζουμε να λειτουργούμε, δεν σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα. Η αγορά έχει ερημώσει, εικόνα που έχει αντίκτυπο και σε εμάς». Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι ενέργειες της Ομοσπονδίας για να στηριχθεί ο κλάδος της εκμετάλλευσης περιπτέρων και καταστημάτων με είδη ψιλικών. «Η Ομοσπονδία προχωρεί σε συνεχή διαβήματα και περιμένουμε να δούμε τι στάση θα κρατήσει η Πολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου