ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση στα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για την ενίσχυση

ικανοποίηση-στα-συνεργεία-αυτοκινήτ-144234

Ζητούν όμως και αναστολή της λειτουργίας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας

Με ικανοποίηση έγινε αποδεκτή από τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών η ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ. Στο διάστημα της κρίσης του κορονοϊού τα συνεργεία έχουν δει μείωση του κύκλου εργασιών, άνω του ‘90%.

Ζητούν έτσι αναστολή της λειτουργίας τους για λόγους προστασίας, επισημαίνοντας ότι τα καταστήματα αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν καθώς υπάρχουν δυσκολίες και με την προμήθεια των εφοδίων τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Μαγνησίας, Σταύρος Ζεϊμπέκης, λέει ότι η συμπερίληψη των συνεργείων στους νέους ΚΑΔ οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων ήταν απολύτως αναγκαία για τον κλάδο.

Από την αναστολή της λειτουργίας της εστίασης και μέχρι σήμερα, το πρωτοβάθμιο Σωματείο από κοινού με τα κατά τόπους Συνεργεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία έκανε συνεχείς ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. «Τώρα περιμένουμε να ενημερωθούμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να δούμε τι θα ισχύει ακριβώς», τονίζει.

Μάλιστα ο Σύλλογος ζητάει να ανασταλεί η λειτουργία των συνεργείων. «Το κόστος λειτουργίας είναι απαγορευτικό, όμως μπαίνουν και θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας», τονίζει.

Το αυτοκίνητο μπορεί να αποτελεί φορέα έκθεσης του ιού, λόγω του κλειστού εσωτερικού του χώρου, του θαλάμου επιβατών. Πολλές φορές οι μικροεπισκευές γίνονται παρουσία των πελατών με αποτέλεσμα να υπάρχει συγχρωτισμός. «Πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους εργαζόμενους, τους πελάτες», επισημαίνει.

Επιπλέον σημειώνει ότι η κρίση του κορονοϊού έχει πολλές συνέπειες στον κλάδο. Πέραν της πτώσης του τζίρου, πολλά συνεργεία αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στην αναγκαία προμήθεια προϊόντων.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά συνεργεία προμηθεύονται πρώτες ύλες από καταστήματα λιανικής που είναι κλειστά σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Υγείας και του ΕΟΔΥ. Για παράδειγμα, τα χρωματοπωλεία δεν λειτουργούν. Ετσι τα φανοποιεία δεν έχουν χρώματα και αναλώσιμα υλικά.

Όμως, οι επαγγελματίες λένε ότι πρώτα απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία. «Ανησυχούμε για το τέλος της νέας κρίσης και πως θα εξέλθουν οι επιχειρήσεις μας από αυτή. Θα παλέψουμε για την επιβίωσή μας με την ελπίδα να μην υπάρξουν νέα λουκέτα. Αλλά το πρώτο μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Μετά θα δούμε πώς θα ξεπεράσουμε τις συνέπειες του κορονοϊού», κατέληξε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου