ΤΟΠΙΚΑ

Εξοπλισμός την κατάλληλη ώρα ~ Παραλήφθηκαν οι πρώτες ασπίδες προσώπου

εξοπλισμός-την-κατάλληλη-ώρα-παραλήφ-144260

Η ερευνητική ομάδα TED3D έκανε παράδοση στα Νοσοκομεία Βόλου και Λάρισας

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό την κατάλληλη ώρα εξόπλισαν τα Νοσοκομεία Βόλου και Λάρισας οι ερευνητές της εταιρείας TED3D. Οι δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ελένη Ρηγάκη και Ηλίας Φρυτζαλάς παρέδωσαν χθες στα δύο νοσοκομειακά ιδρύματα τις πρώτες 100 προστατευτικές ασπίδες προσώπου (50 σε κάθε ένα νοσοκομείο) και εφάρμοσαν τις πρώτες hands free λαβές για να ανοίγουν οι πόρτες με τον αγκώνα ή τον καρπό.

«Ο εξοπλισμός ήρθε την κατάλληλη ώρα» σχολίασε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κων. Γουργουλιάνης αναφερόμενος στην εξάντληση των αποθεμάτων ασπίδων προσώπου. «Οσες είχαμε καταναλώθηκαν και όπως καταλαβαίνετε ήταν άμεση ανάγκη η προμήθειά μας με τις συγκεκριμένες μάσκες για ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού», σημείωσε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που απόφοιτοι του Πανεπιστημίου μας μάς βοηθούν με εξοπλισμό για την προστασία των γιατρών και νοσηλευτών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα του κορονοϊού», τόνισε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί προτάσεις από βιομηχανίες ακόμη και απλούς ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν στη μάχη με χρήματα, ακόμη και ιδέες. «Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει. Αν υπάρχει ένα θετικό μέσα σε αυτή την κρίση που βιώνουμε είναι ακριβώς αυτό το ενδιαφέρον προσφοράς από την τοπική κοινωνία την οποία νιώθουμε στο πλευρό μας», υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης.

Χθες παραδόθηκαν 50 ασπίδες προστασίας προσώπου σε κάθε ένα από τα Νοσοκομεία Βόλου και Λάρισας. Σύμφωνα με τον κ. Φρυτζαλά τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν συνολικά χίλιεςπροστατευτικές ασπίδες προσώπου, όπως επίσης και χίλιες βαλβίδες και φίλτρα αναπνευστικών συσκευών, αλλά και περί τις 200 hands free χειρολαβές για πόρτες.

Πρόκειται για υλικά πρώτη γραμμής που κατασκευάζονται με την τεχνολογία του 3D printing από την TED3D με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε αναλώσιμα και να ενισχυθεί ο ιατρικός κόσμος στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. «Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που συζητήσαμε για τα συγκεκριμένα υλικά, είχαν ολοκληρωμένη έτοιμη πρόταση. Από εμάς ζήτησαν μόνο τις ανάγκες», σχολιάζει ο κ. Γουργουλιάνης. «Αξιοποιήσαμε τη διεθνή εμπειρία. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συμβάλλουμε στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών στα νοσοκομεία», είπε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της TED3D Ηλίας Φρυτζαλάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου