ΤΟΠΙΚΑ

Κανείς μόνος του στην κρίση

κανείς-μόνος-του-στην-κρίση-144316

Αριστη η συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

Κανέναν δεν αφήνει μόνο του στην κρίση του κορονοϊού το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Δύο μέλη του Σωματείου χρειάστηκαν χθες το ένα φάρμακα και το άλλο εξυπηρέτηση για την πληρωμή τραπεζικών λογαριασμών. Εθελοντές της Λέσχης διευκόλυναν τα μέλη, ενώ ούτως ή άλλως η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ είναι στη διάθεση των κινητικά αναπήρων για τυχόν εξωτερικές εργασίες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Πέτρος Μπέλλος λέει ότι υπάρχει πάρα πολύ καλή συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για την κάλυψη των αναγκών και ευχαριστεί τη Νατάσσα Μορφογιάννη και τους εθελοντές της Λέσχης.

Από κει και πέρα το Σωματείο είναι σε καθημερνή επικοινωνία με τα μέλη τους ώστε να μην αισθάνονται μόνα. «Γνωρίζουμε ότι οι μέχρι πρότινος δραστηριότητες του Σωματείου ήταν μία διέξοδος για επικοινωνία που τώρα έχει σταματήσει. Συνομιλούμε έτσι καθημερινά με τα μέλη μας και διατηρούμε τις επαφές μας», τονίζει ο ίδιος.

Τέσσερα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων είναι μόνα με εξαίρεση κάποιες ώρες που έχουν δίπλα συνοδούς, όμως η διαχείριση των δύσκολων στιγμών που έφερε η φονική πανδημία γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί ιδιαίτερη ανάγκη.

Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος λέει ότι η συνεργασία με τον «Ιππόκαμπο» έχει αναπτυχθεί εδώ και έξι χρόνια.

«Αναπτύσσουμε κοινή δράση σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτά αφορούν σε εκδηλώσεις, είτε στην κάλυψη τυχόν διάφορων αναγκών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα και όταν παρουσιαστεί ανάγκη αντιμετωπίζεται», συμπληρώνει.

Από και πέρα τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας για την ατομική τους προστασία και υγιεινή και κανένα δεν βρίσκεται έξω σε κίνηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου