ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση και διευκρινίσεις από τον Πρύτανη για τα μαθήματα από απόσταση

ενημέρωση-και-διευκρινίσεις-από-τον-π-145774

Ενημέρωση και διευκρινίσεις δίνονται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη αναφορικά με τα μαθήματα από απόσταση, ο οποίος αναφέρει: «Ενημερώνουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι η διεξαγωγή από απόσταση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων υλοποιείται με την καθολική σχεδόν συμμετοχή των διδασκόντων. Στο επίπεδο των προπτυχιακών θα διδαχθούν πλήρως 1.465 (93,1%) και μερικώς (θα εκκρεμεί το εργαστηριακό μέρος) 108 (6,9%) μαθήματα. Αντίστοιχα σε επίπεδο μεταπτυχιακών θα διδαχθούν πλήρως 163 (96,4%) και μερικώς (θα εκκρεμεί το εργαστηριακό μέρος) 6 (3,6%) μαθήματα.

Παρακαλούνται θερμά οι διδάσκοντες των μαθημάτων να προβούν, με δική τους ευθύνη, στην όσο πληρέστερη καταγραφή, βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση των μαθημάτων που υλοποιούν από απόσταση με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση, εκ των υστέρων, φοιτητών που δεν έχουν, για διάφορους τεχνικούς λόγους, σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση στα μαθήματα. Για τεχνικά θέματα που αφορούν στην καταγραφή των μαθημάτων θα ακολουθήσει ανακοίνωση του τμήματος Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο καταγραφή, βιντεοσκόπηση, ηχογράφηση, όπως επίσης αναπαραγωγή και χρήση της ύλης των μαθημάτων που διεξάγονται από απόσταση, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του διδάσκοντα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση της παραπάνω απαγόρευσης, θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία επιβολής όλων των νόμιμων κυρώσεων και ιδίως η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του υπαιτίου και ικανοποίηση όλων των αξιώσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου