ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Κων. Μαραβέγια στο Νοσοκομείο Βόλου

επίσκεψη-κων-μαραβέγια-στο-νοσοκομεί-145885

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Συναντήθηκε, εκτός από τον Διοικητή κ. Ντόκο, με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δημητριάδη, τον Διευθυντή της ΜΕΘ – Πρόεδρο Επιτροπής Λοιμώξεων κ. Κόκορη, τον Γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΚΥΜ) και διευθυντή του ΤΕΠ κ. Καραμέτο, τα μέλη της ΕΙΝΚΥΜ κ.κ. Μάνδρο και Χαυτούρα, όπως και με την παιδίατρο κ. Τανού.

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα έλλειψης προσωπικού και μέσων ατομικής προστασίας. Ο Κων. Μαραβέγιας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Τσιαούση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης – σύσκεψης και πληροφορήθηκε ότι σήμερα εγκρίθηκε μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας προς το Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με το αίτημα που είχε διατυπωθεί προς την 5η ΥΠΕ στις 16/03/2020. Επίσης, στο επίκεντρο της ίδιας συζήτησης τέθηκε και το θέμα των νέων προσλήψεων, για το οποίο ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία, τόσο για το μόνιμο όσο και για το επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ως προς το ζήτημα έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, συμφωνήθηκε να αποσταλεί, όταν κριθεί σκόπιμο, αίτημα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου προς την 5η ΥΠΕ για αποστολή νέων ποσοτήτων υγειονομικού υλικού. Επίσης, ο κ. Ντόκος ενημέρωσε ότι το Φαρμακείο του Νοσοκομείου Βόλου παρασκευάζει αντισηπτικό, το οποίο θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο βουλευτής Κων. Μαραβέγιας ενημερώθηκε λεπτομερώς για το επιχειρησιακό σχέδιο και δήλωσε: «Είναι αναμφισβήτητο πως σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, το δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού». Συνεχάρη τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για το άρτιο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί με ευθύνη των γιατρών και της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Από την πλευρά του δεσμεύτηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε το επόμενο διάστημα να υπάρξει μεγαλύτερη ενεργοποίηση δομών, οι οποίες θα ενισχύσουν επικουρικά τη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου