ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικά σε κορονοϊό δέκα άτομα που ελέγχονταν στο Νοσοκομείο Βόλου

αρνητικά-σε-κορονοϊό-δέκα-άτομα-που-ελ-145952

Ο συναγερμός, που σήμανε προσωρινά, έληξε τελικά με τον πλέον θετικό τρόπο

Από τον Γολγοθά στην Ανάσταση. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Βόλου μετά την καταγραφή εννέα νέων περιστατικών ύποπτων για κορονοϊό νωρίς το πρωί.

Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά 10 μηνών και 2,5 χρόνων αντίστοιχα, διακομίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με συμπτωματολογία που κατά τον ΕΟΔΥ θα έπρεπε να ελεγχθεί. Επρόκειτο για περιστατικά που εκδηλώθηκαν από το βράδυ της 25ης Μαρτίου μέχρι την Πέμπτη νωρίς το πρωί.

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης οδηγήθηκαν επτά άτομα ενώ άλλα δύο τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, μεταξύ των οποίων και υγειονομική υπάλληλος του νοσοκομείου. Οπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός σ’ όλα τα επίπεδα.

Μετά την πρωινή αναφορά οι γιατροί στις ιδιωτικές συνομιλίες τους εμφανίζονταν θορυβημένοι και έντονα προβληματισμένοι εκτιμώντας ότι ξεκίνησε η κλιμάκωση της νόσου.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες μέχρι τελικά στις 8 το βράδυ η αναμονή να τελειώσει με τον πλέον θετικό τρόπο. Τόσο τα εννιά νέα δείγματα όσο και ένα ακόμη το οποίο είχε αποσταλεί από την παραμονή της εθνικής επετείου βρέθηκαν αρνητικά. «Κάθε μέρα που κερδίζουμε είναι μεγάλο δώρο», επισήμανε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανακουφισμένος ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηλίας Καραμέτος. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουμε εισέλθει σε μία κρίσιμη περίοδο καθώς τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων των ειδικών αναμένεται κλιμάκωση. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά του ιού», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου