ΤΟΠΙΚΑ

Μετακίνηση νοσηλευτών από το Κέντρο Υγείας Βόλου καταγγέλλει το ΚΚΕ

μετακίνηση-νοσηλευτών-από-το-κέντρο-υ-146180

«Να μην αποδυναμωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», ζητεί με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας ανησυχητικές τις δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου σύμφωνα με τις οποίες «για την παρούσα φάση το καλύτερο φάρμακο «είναι η άμεση έκδοση απόφασης μετακίνησης από την 5η ΥΠΕ γενικών ιατρών από την Πρωτοβάθμια Υγεία της Μαγνησίας». Σύμφωνα με την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας «ήδη έχουν μετακινηθεί 10 νοσηλευτές το Κέντρο Υγείας Βόλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η μετακίνηση ακόμη 15 γιατρών από τα Κέντρα Υγείας».

«Το μέτρο θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα! Ουσιαστικά αποδυναμώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που είναι απαραίτητη η λειτουργία της σ’ αυτές τις συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού.

Αλήθεια σε ποιον θα απευθυνθούν χιλιάδες οικογένειες, οι χρόνια πάσχοντες, οι ηλικιωμένοι, και στο Βόλο και στις αγροτικές περιοχές, για να συνταγογραφήσουν φάρμακα, για να πάρουν ιατρική βοήθεια; Πολύ περισσότερο αν νοσήσουν με ήπια συμπτώματα από, ενδεχομένως, μια ίωση και μάλιστα τη στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό;», αναφέρει η τομεακή επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ και ζητεί την άμεση λήψη μέτρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου