ΤΟΠΙΚΑ

Ελάχιστοι επιβάτες στα λεωφορεία σε Βόλο και Μαγνησία

ελάχιστοι-επιβάτες-στα-λεωφορεία-σε-β-146203

Μικρός αριθμός αστικών και υπεραστικών σε κίνηση για την κάλυψη έκτακτων αναγκών των κατοίκων της Μαγνησίας

Μείωση της τάξης του 90% παρατηρείται στα δρομολόγια των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, με τους επιβάτες να λιγοστεύουν ακόμη περισσότερο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού. Ελάχιστα λεωφορεία κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με τους υπευθύνους του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης των λεωφορείων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Για ραγδαία μείωση έως 90% κάνει λόγο ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ σημειώνει ότι έχουν διατηρηθεί τα πρώτα πρωινά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων. Από τα 56 λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ κυκλοφορούν μόνο τα 11 τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για την κάλυψη των αναγκών των ελάχιστων επιβατών που μετακινούνται. «Παράλληλα προσαρμόζουμε ανάλογα και το πρόγραμμα ανά μια ώρα κατά τις ώρες εργασίας, προκειμένου να κινούνται κάποια λεωφορεία για να εξυπηρετούν την έκτακτη ανάγκη του καθενός, ενώ και το απόγευμα διαμορφώνονται ανάλογα τα δρομολόγια» αναφέρει ο πρόεδρος, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι σύμφωνα με την οδηγία που έχει δοθεί υλοποιείται μίνιμουμ πρόγραμμα για την κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού.

Οι απομακρυσμένες περιοχές, όπως Κατηχώρι, Αλλη Μεριά, Μελισσιάτικα, θα έχουν από δύο δρομολόγια για την εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών πρωί και απόγευμα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ακόμη πιο περιορισμένα τα δρομολόγια, με συγκοινωνία ανά δύο ώρες, μέχρι νεωτέρας. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρες τις καταστάσεις που βιώνουμε», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι «έχουμε περιορίσει το προσωπικό για να το προστατεύσουμε και συνεχίζονται οι τακτικές απολυμάνσεις σε χειρολαβές και μπάρες των λεωφορείων, για την ασφάλεια των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού».

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με τον πρόεδρο Δημήτρη Κολυνδρίνη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα δρομολόγια είναι μειωμένα σε ποσοστό 80%, καθώς βρίσκονται σε κίνηση μόνο τα 12 από τα 82 λεωφορεία που απαρτίζουν τον στόλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. «Τα δρομολόγια είναι περιορισμένα κατά πολύ και είναι τόσα, ώστε να καλύπτονται τυχόν ανάγκες όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν» είπε.

Αντίστοιχη είναι, στο μεταξύ, η μείωση στην επιβατική κίνηση, που αγγίζει το 85%, με τον πρόεδρο να χαρακτηρίζει «δραματική την κατάσταση». Οι ηλικίες των επιβατών είναι κάτω των 60 ετών, με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να παραμένουν στο σπίτι, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που πρέπει να μετακινηθούν από τον Βόλο προς άλλους προορισμούς και αντίστροφα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου