Κατολισθήσεις από την ακατάπαυστη βροχή στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-26, 13:53:34
Κατολισθήσεις από την ακατάπαυστη βροχή στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Πολλές κατολισθήσεις σημειώνονται σε σημεία του οδικού δικτύου στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου λόγω της βροχόπτωσης που πέφτει ακατάπαυστα από τις 9 σήμερα το πρωί.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, επιχειρεί με οχτώ συνολικά μηχανήματα, στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου, αλλά και από τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Τέσσερα μηχανήματα και ένας φορτωτής επιχειρούν συνεχώς και μετακινούν βράχια και κατολισθητικό υλικό από το οδικό δίκτυο, προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με ασφάλεια. Τρία εξ αυτών βρίσκονται στην είσοδο της Ζαγοράς όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κατολίσθηση, ενώ άλλα τρία μηχανήματα έχουν ριχθεί στη μάχη του αποχιονισμού. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και με την εκδήλωση των ακραίων φαινομένων επιχείρησε με εκχιονιστικά μηχανήματα για τον αποχιονισμό και με ειδικά μηχανήματα για την απομάκρυνση κατολισθητικού υλικού από τμήματα του οδικού δικτύου στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

 

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες, με έντονη βροχόπτωση, αλλά και χιονόπτωση. Με το απαραίτητο μηχανολογικό και ανθρώπινο δυναμικό βρισκόμαστε στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου που πλήττεται περισσότερο από τις κατολισθήσεις και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ζαγοράς να κρατήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής. Τα μηχανήματα των Υπηρεσιών μας θα μείνουνε στην περιοχή για όσο χρειασθεί και μέχρι να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=