Θρίλερ με 21 φοιτητές στο Π.Θ. περιμένουν με τις βαλίτσες στο χέρι

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-25, 16:29:37
Θρίλερ με 21 φοιτητές στο Π.Θ. περιμένουν με τις βαλίτσες στο χέρι

 Θρίλερ με 21 ξένους φοιτητές Erasmus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού βρίσκονται στις φοιτητικές εστίες σε Βόλο και Λάρισα. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι 21 φοιτητές θα πρέπει έως τις 4 σήμερα το απόγευμα να εγκαταλείψουν τις φοιτητικές εστίες που κλείνουν στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού και να μεταφερθούν σε τουριστικά καταλύματα. Όμως τόσο στον Βόλο όσο και στη Λάρισα τα κατ’ εξαίρεση λειτουργούντα δύο μόλις ξενοδοχεία δεν έχουν διαθέσιμα δωμάτια!

Πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο φοιτητή που διαμένει στη φοιτητική εστία στον Βόλο και 20 ακόμη φοιτητές που βρίσκονται στη φοιτητική εστία στη Λάρισα. Οι ξένοι φοιτητές που παρακολουθούσαν μαθήματα στο πλαίσιο προγραμμάτων βρίσκονται στην κυριολεξία με τις βαλίτσες στο χέρι χωρίς να γνωρίζουν πού θα πάνε τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τη διοικητική συντονίστρια του προγράμματος Erasmus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Πηνελόπη Δάλλη και βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, οι 21 φοιτητές θα πρέπει να φύγουν από τις φοιτητικές εστίες έως τις τέσσερις  το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας οι εστίες πρέπει να κλείσουν κι όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους να μεταφερθούν σε τουριστικά καταλύματα έως και τις 10 Απριλίου.

Ωστόσο σύμφωνα με την κ. Δάλλη δωμάτια στα δύο ξενοδοχεία που λειτουργούν κατ’ εξαίρεση σε Βόλο και Λάρισα δεν υπάρχουν. «Στον Βόλο ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει ούτε… αποθήκη. Τα δωμάτια όλα έχουν κλειστεί και έχουν προπληρωθεί από εταιρείες, ενώ στη Λάρισα μας διαθέτουν μόλις πέντε δωμάτια που επίσης δεν καλύπτουν τις ανάγκες για τους 20 φοιτητές. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Από τη μία καλούμαστε να κλείσουμε τις εστίες και από την άλλη δεν υπάρχουν δωμάτια για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών. Πού θα τους αφήσουμε στον δρόμο; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», σημείωσε η κ. Δάλλη η οποία έχει ήδη προτείνει αν δεν βρεθεί λύση με το άνοιγμα ξενοδοχειακών μονάδων να παραμείνουν οι φοιτητές στις εστίες.

«Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι φοιτητές έχουν αποχωρήσει και θα μπορούσαν οι υπάρχοντες να μοιραστούν στα δωμάτια ανά ένας», πρότεινε η ίδια.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=