ΤΟΠΙΚΑ

Χιονισμένο τοπίο από τα Χάνια μέχρι τον περιφερειακό Ζαγοράς

χιονισμένο-τοπίο-από-τα-χάνια-μέχρι-το-148240

Αραιή χιονόπτωση ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα στο Πήλιο σε υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων, από τα Χάνια μέχρι τον περιφερειακό της Ζαγοράς. Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τους πέντε πόντους στα Χάνια και στο χιονοδρομικό τους δέκα πόντους, αντίστοιχα, με το οδικό δίκτυο να παραμένει στο μεταξύ ανοιχτό, με την συνδρομή των χειριστών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Μικροπροβλήματα και κατολισθήσεις μικρής κλίμακας σημειώθηκαν εξάλλου, λόγω της βροχής και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τα μηχανήματα. Ειδικότερα, τα προβλήματα καταγράφηκαν σε Τσαγκαράδα, Μαυρούτσα και Ανήλιο, όπου σημειώθηκε λασποβροχή.

Παραμένει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που κοινοποίησε το Λιμεναρχείο του Βόλου, το χειμωνιάτικο σκηνικό θα διατηρηθεί και αύριο με ισχυρές βροχές, οι χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά για την περιοχή της Θεσσαλίας προβλέπονται αύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Θεσσαλία, που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Μεθαύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου, εξάλλου, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία. Θυελλώδεις άνεμοι με ένταση 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές, ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στα τηλέφωνα 2421353800 και 108.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου