ΤΟΠΙΚΑ

Επαναπατρίζεται το πλήρωμα του καταμαράν που ήταν σε καραντίνα

επαναπατρίζεται-το-πλήρωμα-του-καταμ-148272

Επιτράπηκε τελικά ο κατάπλους στο λιμάνι του Βόλου του καταμαράν που ήταν χθες σε καραντίνα. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοίνωσε ότι χθες στις 22:30 μετά από συντονισμένες ενέργειες της υπηρεσίας το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα ρυμουλκούμενο μετά από μηχανική βλάβη από Ρ/Κ ασφάλειας λιμένα με ασφάλεια και ακολούθως, αφού πλαγιοδέτησε σε θέση που υποδείχτηκε επετράπη η αποβίβαση των μελών του πληρώματος του.

«Με τη μέριμνα και τις συντονισμένες ενέργειες των πρεσβειών της Γαλλίας και της Αυστρίας στην Ελλάδα, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με ταυτόχρονη ενημέρωση και του αρμόδιου κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Βόλου, αλλά και ΥΝΑΝΠ /ΑΛΣ ΕΛ. ΑΚΤ για το περιστατικό και αφού προηγουμένως κατατέθηκε στην υπηρεσία μας από τον κυβερνήτη σχετική ναυτιλιακή δήλωση υγείας του πληρώματος το ανωτέρω πλήρωμα αποβιβάστηκε με ασφάλεια και αναχώρησε άμεσα οδικώς με μέριμνα των Πρεσβειών για την Αθήνα όπου και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους στις χώρες καταγωγής τους», ενημερώνει.

Το καταμαράν είχε αποπλεύσει από τη Γαλλία πριν την ισχύ των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό προκειμένου να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη του στον Βόλο, ενώ το βράδυ του Σαββάτου σταμάτησε στην Ιταλία για ανεφοδιασμό και κατόπιν πέρασε στην Ελλάδα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου είχε δοθεί εντολή στο πλήρωμα του σκάφους να μην δέσουν στο Λιμάνι και να μην αποβιβαστούν, σε εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου