ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας στο Βόλο

ελεγχοι-της-δημοτικής-αστυνομίας-στο-150097

Συμμορφωμένοι στο 99% ακόμη και πρωί – πρωί Βολιώτες διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα και τα επιδείκνυαν στα όργανα ελέγχου

Στο κέντρο του Βόλου από νωρίς χθες το πρωί βρέθηκε το σύνολο της δύναμης της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να συνδράμει στους ελέγχους για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ από τις έξι χθες το πρωί στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και έκαναν σήμα σε αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα να σταματήσουν για έλεγχο.

Οι οδηγοί συμμορφώνονταν στο σήμα των δημοτικών αστυνομικών και σταματούσαν τα οχήματά τους, ενώ επιδείκνυαν όπως τους ζητούσαν τις ειδικές βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες αποκλειστικά από χθες κυκλοφορεί το σύνολο των δημοτών.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη και όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έγιναν ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Βολιώτες είχαν φροντίσει να προμηθευτούν τα απαραίτητα έγγραφα.

«Το 99% των δημοτών έφερε τις ειδικές βεβαιώσεις για τον λόγο της κυκλοφορίας τους. Η πλειονότητα πήγαινε εκείνη την ώρα είτε στον γιατρό, είτε σε φαρμακείο, είτε σε σούπερ μάρκετ», σημείωσε ο κ. Γκογκινούδης.

Από τους ελέγχους δεν εξαιρέθηκαν οι πεζοί, που όπως διαπιστώθηκε είχαν επίσης προμηθευτεί τις ειδικές βεβαιώσεις, ακόμη και για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους.

«Το σημαντικό είναι ότι φαίνεται πως ο κόσμος έχει συμμορφωθεί πλήρως από τις πρώτες κιόλας ώρες, ενώ είναι συνεργάσιμος στους ελέγχους χωρίς να υπάρχουν εντάσεις ή δυσαρέσκεια», ανέφερε ο ίδιος.

Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις δημοτών, που δεν έφεραν τη βεβαίωση μαζί τους ή σε μεμονωμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες επέβαιναν άνω των δύο ατόμων σε αυτοκίνητα, απευθύνθηκαν σε πρώτη φάση συστάσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου