ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεκπαίδευση με χαμηλές ταχύτητες στη Μαγνησία

τηλεκπαίδευση-με-χαμηλές-ταχύτητες-σ-150129

Μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω προβλημάτων στις συνδέσεις

Πρεμιέρα μαθημάτων εξ αποστάσεως για μαθητές της γ’ τάξης εννέα Γενικών, εννέα Επαγγελματικών και του Ειδικού Λυκείου στη Μαγνησία, με προβλήματα στις διαδικτυακές συνδέσεις.

Καθηγητές και μαθητές βρέθηκαν χθες μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών τους για τα πρώτα διαδικτυακά μαθήματα, που όμως συνοδεύτηκαν από πληθώρα προβλημάτων.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου Παρασκευή Λοντρίδου, στη διαδικτυακή… τάξη ανταποκρίθηκαν σχεδόν οι μισοί μαθητές, περίπου 40 που παρακολούθησαν το μάθημα της έκθεσης και στη συνέχεια μαθήματα κατεύθυνσης. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος εκπαιδευτικοί και μαθητές αντιμετώπισαν προβλήματα, που αφορούσαν κυρίως την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Υπολογιστές έκλεισαν, οι ταχύτητες του ίντερνετ ήταν αργές, χρειάζονταν διαρκείς συνδέσεις και επανασυνδέσεις με την πλατφόρμα. Κάποιοι μαθητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, ενώ ορισμένοι καθηγητές θα αναγκαστούν από σήμερα να κάνουν μάθημα από υπολογιστές στο σχολείο χρησιμοποιώντας το σχολικό δίκτυο καθώς δεν μπορούν να επιλύσουν κατ’ οίκον τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν.

«Σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται σε διαφορετικές αίθουσες κι όλοι ελπίζουμε να μην «κρεμάσει» το δίκτυο», ανέφερε η κ. Λοντρίδου.

Σύμφωνα με την ίδια παρά τα προβλήματα υπήρξε ενθουσιασμός για τον νέο τρόπο μαθημάτων, που ωστόσο δεν υποκαθιστά το μάθημα στην τάξη. «Ολοι οι εκπαιδευτικοί προσάρμοσαν το μάθημά τους στις νέες συνθήκες και υπήρξε ενθουσιασμός που έσμιξαν ξανά με τους μαθητές τους», ανέφερε. Ηδη στο σχολείο υπάρχει προετοιμασία προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν μαθήματα και στις υπόλοιπες τάξεις.

Σε ετοιμότητα και η Πρωτοβάθμια

Από χθες σε ρυθμούς τηλεκπαίδευσης μπήκε και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. «Παραλάβαμε την εγκύκλιο και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και ενημερώσαμε διευθυντές και διδακτικό προσωπικό των σχολείων μας», ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος. Οι διευθυντές φρόντισαν να επικοινωνήσουν με τους γονείς των μαθητών τους, οι οποίοι έστειλαν τους λογαριασμούς των email τους μέσω των οποίων θα γίνει η τηλεκπαίδευση.

Στα Δημοτικά θα έχει τη μορφή της ασύγχρονης εκπαίδευσης με τους δασκάλους να στέλνουν ασκήσεις και κεφάλαια της ύλης για επαναλήψεις προς τους μαθητές προκειμένου να διατηρούνται απασχολημένοι. Ως ώρες αλληλεπίδρασης προτείνονται από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι. Εως σήμερα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η προπαρασκευή που περιλαμβάνει εγγραφή στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν τα πρώτα μαθήματα.

Χωρίς προβλήματα τα μαθήματα στο Π.Θ.

Χωρίς τα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε επίπεδο Δ.Δ.Ε. ξεκίνησαν τα πρώτα εξ αποστάσεως μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να μη χαθεί το εξάμηνο.

Χθες πρώτη μέρα «τα μαθήματα έγιναν κανονικά» σύμφωνα με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη. «Αν εντοπιστούν προβλήματα θα καταγραφούν και θα επιλυθούν», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η τηλεκπαίδευση στο Π.Θ. αφορά σε περίπου 2.500 τάξεις την εβδομάδα και περίπου 45.000 φοιτητές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου