Λ. Αναστασίου – Φ. Τσιώμου: Ανύπαρκτη η Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-23, 21:06:27
Λ. Αναστασίου – Φ. Τσιώμου: Ανύπαρκτη η Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Για ανυπαρξία εν μέσω πανδημίας που οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Βόλου αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα κατηγορούν την Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Φούλη Τσιώμου και Λεωνίδας Αναστασίου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα δύο μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου:

Θεωρούμε δυστυχώς αναμενόμενη την ανυπαρξία του Συλλόγου Εργαζομένων το τελευταίο διάστημα μετά την αναστολή των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κατανοούμε επίσης το φυσικό ένστικτο τα αυτοσυντήρησης κάποιων δίκαιων εκπροσώπων που έτρεξαν πρώτοι να κάνουν την αίτηση για την άδεια ειδικού σκοπού ως πραγματικά μεγάλοι ηγέτες των εργαζομένων.

Δεν δεχόμαστε όμως την επικίνδυνη συνδικαλιστική ανικανότητα και ανεπάρκεια των Δίκαιων Εκπροσώπων που έχει καταντήσει το σωματείο αυτές τις κρίσιμες ώρες απλό παρατηρητή των γεγονότων και των εξελίξεων. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες ερωτήσεων και παραπόνων από συναδέλφους για διάφορα θέματα που αφορούν τα προβλήματα που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν από την εξέλιξη της νόσου του Κορονοιού και εμείς σαν Δ.Σ. του Συλλόγου ακόμη δεν έχουμε συνεδριάσει ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Υπάρχουν θέματα για τα οποία το σωματείο πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση όπως είναι :

1. Ανεπάρκεια των ΜΑΠ (Μέσων Ατομικής Προστασίας)κυρίως μάσκες υψηλής προστασίας, γυαλιά.

2 .  Η ανεπάρκεια αντισηπτικών για τα χέρια.

3.   Οι άδειες ειδικού σκοπού των υγειονομικών.

4.   Οι χώροι εργασίας που δεν πληρούν τις αποστάσεις ασφαλείας ή δεν έχουν προστατευτικούς υαλοπίνακες στις συναλλαγές με το κοινό.

5.   Το πλύσιμο των στολών του προσωπικού στο νοσοκομείο.

6.   Την φιλοξενία όσων συναδέλφων νοσήσουν και δεν χρίζουν νοσηλείας σε ειδικούς χώρους με ευθύνη του Νοσοκομείου και όχι στα σπίτια τους εφόσον το θέλουν.

7.   Σύστημα εκ περιτροπής εργασίας όπου υπάρχει δυνατότητα ώστε να εξασφαλίσουμε υγιείς εφεδρείες.

8.  Η μετακίνηση του προσωπικού από και προς το Νοσοκομείο.

9.  Οικονομική στήριξη από το σωματείο για την αγορά ΜΑΠ (Μέσων Ατομικής Προστασίας).

Όλα αυτά τα θέματα μαζί με πολλά άλλα που προκύπτουν κάθε μέρα σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουμε θα έπρεπε να απασχολούν διαρκώς το σωματείο και να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των μελών του Δ.Σ. ώστε να διεκδικούμε λύσεις να προτείνουμε ιδέες να βοηθάμε τους συναδέλφους μας.

Αντί για όλα αυτά ο πρόεδρος κ. Μηνδρινός με την αντιπρόεδρος κ. Καρακασίλη επισκέφτηκαν μόνοι τους τον Διοικητή χωρίς να ενημερώσουν όπως συνηθίζουν εξ άλλου κανέναν και με τον γνωστό παραγοντίστικο τρόπο συζήτησαν διάφορα θέματα;

Από ότι αντιληφθήκαμε εκ των υστέρων όταν διαμαρτυρηθήκαμε στον Διοικητή για την συνάντηση χωρίς την εκπροσώπηση και της μειοψηφίας καταλάβαμε ότι προσπάθησαν να πουλήσουν εκδούλευση στον Διοικητή ενημερώνοντάς τον ότι η Ενωτική Κίνηση θα τον καταγγείλει. Πράγματι αυτές οι άθλιες συμπεριφορές δημιουργούν ένα πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης υπό άλλες συνθήκες.

Δεν πρόκειται όμως να τους ακολουθήσουμε. Αυτές τις δύσκολες ώρες χρειάζεται συναίνεση, ομόνοια και συνεργασία για να στηρίξουμε τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους σ΄αυτή  την δύσκολη  μάχη με την πανδημία.

Τους καλούμε να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να αρθούν στη θέση που επιβάλει η κατάσταση που βιώνουμε. Δίκαιοι έχουν αποδείξει ότι δεν είναι. Ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να αποδείξουν ότι είναι χρήσιμοι".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=