ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπήρξε διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές

δεν-υπήρξε-διαρροή-θεμάτων-στις-πανελ-851206

Με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετά τη σύλληψη ιδιοκτήτη φροντιστηρίου και βιβλιοπωλείου, επειδή κυκλοφόρησε τα θέματα των εξετάσεων πριν από τον επιτρεπτό χρόνο να βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίστηκαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους που διεκδικούν μία θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση θέμα διαρροής, ενώ για το περιστατικό της Λάρισας, όπου αναρτήθηκαν σε βιβλιοπωλείο τα θέματα πριν βγουν οι μαθητές από τα εξεταστικά κέντρα επισημάνθηκε ότι συνέβη λίγη ώρα πριν από την επίσημη ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου και ότι δεν επηρεάζει τις εξετάσεις.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Καταδικάζουν οι φροντιστές της Μαγνησίας
Τη σύλληψη του προέδρου της ΟΕΦΕ καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αναφέροντας ότι «τελικά φαίνεται να πληρώνει με αυτό τον τρόπο την ανοιχτή σύγκρουσή του με συγκεκριμένα οργανωμένα συμφέροντα, τα οποία για πολλά χρόνια επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες στο χώρο της εκπαίδευσης».
Για τους φροντιστές της Μαγνησίας, δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα διαρροής των θεμάτων, αλλά για διακίνησή τους, όπως συνηθίζεται, προκειμένου να διευκολυνθούν φροντιστές και μαθητές για την πληροφόρηση των ορθών απαντήσεων.
«Όσοι κόπτονται για διαρροές και για τις αλήθειες των εξετάσεων ας ψάξουν σε αυτούς που διενεργούν τις εξετάσεις», προτρέπει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών στη Μαγνησία, ενώ στην ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρεται ότι η επιλογή της χρονικής στιγμής για την ανάδειξη του θέματος δεν είναι καθόλου τυχαία, «διότι κάποιοι δεν κινδυνεύουν πια • κάποιοι είχαν κλείσει τον κύκλο της παραεκπαιδευτικής τους δράσης αφού οι εξετάσεις βρίσκονταν στην τελική τους ευθεία».
Ο Σύλλογος προσθέτει: «Κανένας υπεύθυνος πολιτικός και κανένας πολιτικός χώρος δε δικαιούται να επιχειρεί πολιτική εκμετάλλευση στις πλάτες των υποψηφίων και των γονιών τους. Είναι σαφές ότι κάποιοι ενοχλούνται από την κριτική και τις παρεμβάσεις των φροντιστών. Σκιές και κατασκευές «ενόχων» εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εκπαιδευτικής παραοικονομίας η οποία έχει σφόδρα ενοχληθεί από το γεγονός ότι μπήκε το θέμα αυτό (επιτέλους) στο στόχαστρο της εισαγγελίας κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κου Σανιδά.
Όσοι θέλουν να δαιμονοποιήσουν την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος και το μαχόμενο Έλληνα Εκπαιδευτικό – Φροντιστή, προσπαθούν να πετύχουν άλλους στόχους, να συγκαλύψουν άλλες παρασιτικές δυσλειτουργίες της εκπαίδευσης.
Οι Φροντιστές θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους αγώνες και τις αγωνίες των μαθητών στηρίζοντας τη δύσκολη προσπάθειά τους παρέχοντας υπεύθυνη, αντικειμενική, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, με όποιο κόστος.
Ομαλά οι εξετάσεις
Στο μεταξύ, στα Λατινικά, τη Χημεία, την Ηλεκτρολογία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών διαγωνίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα χθες το πρωί για τους 1.847 τελειόφοιτους και απόφοιτους των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας.
Η αποστολή των θεμάτων από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς όλα τα εξεταστικά κέντρα πραγματοποιήθηκε κανονικά και χωρίς προβλήματα από τις 8:30 ως τις 8:35.
Για τη μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων χθες έπεσε η «αυλαία» των πανελλαδικών εξετάσεων. Μια…ανάσα πριν το τέλος του μαραθώνιου, βρίσκονται μόνο όσοι υποψήφιοι επέλεξαν να εξεταστούν αύριο στο τελευταίο μάθημα, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου