ΤΟΠΙΚΑ

Με μάσκες αναρτούν σημαίες για την 25η Μαρτίου στα μπαλκόνια οι Βολιώτες

με-μάσκες-αναρτούν-σημαίες-για-την-25η-μ-152184

Τους ήρωες του ’21 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας τιμούν οι Βολιώτες την ίδια ώρα που και οι ίδιοι δίνουν τη δική τους σύγχρονη μάχη απέναντι στην απειλή του κορονοϊού.

Από χθες, στο ένα μετά το άλλο μπαλκόνια και αυλές, κυματίζει περήφανη η γαλανόλευκη με τους δημότες να δηλώνουν παρόντες στο ραντεβού με την ιστορία λαμβάνοντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους αλλά και της δημόσιας υγείας.

Στο κέντρο της πόλης χθες το πρωί, Βολιώτης ανάρτησε τη γαλανόλευκη στο μπαλκόνι του σπιτιού φορώντας μάσκα και στέλνοντας το μήνυμα της ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού.

Οπως είναι γνωστό με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα γίνει χωρίς παρέλαση αλλά με τις σημαίες να κυματίζουν παντού.

Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στα σχολεία που είναι κλειστά, δοξολογίες, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων και η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία του Βόλου ακυρώνονται λόγω κορονοϊού και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς στον τοπικό πληθυσμό.

Οι δήμοι της Μαγνησίας όπως και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν παραλάβει τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη ματαίωση των παρελάσεων, των εορταστικών εκδηλώσεων και των δοξολογιών στους Ιερούς Ναούς. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι κατ’ εξαίρεση, την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα», τονίζεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου