ΤΟΠΙΚΑ

Θα συνεχιστεί η κατασκευή της πισίνας στο Ξενία

θα-συνεχιστεί-η-κατασκευή-της-πισίνας-851206

Απορρίφθηκε χθες από το Ειρηνοδικείο Βόλου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει περίοικοι της περιοχής του Αναύρου, με την οποία στρεφόταν κατά της κατασκευής πισίνας στον περιβάλλοντα χώρο του Ξενοδοχείου «Ξενία».
Στην αίτησή τους οι κάτοικοι ζητούσαν να δοθεί ο χώρος των 1.250 τ.μ. σε κοινή χρήση και να επανέλθει η περιοχή στην προηγούμενη κατάστασή της με την επαναφύτευση του γκαζόν, την απομάκρυνση των δενδρυλλίων και της πλαστικής περίφραξης που έχει τοποθετηθεί γύρω από την χωροθέτηση της πισίνας. Σε αντίθετη περίπτωση ζητούσαν την απειλή χρηματικής ποινής 6.000 Ε για παραβίαση. Παράλληλα τόνιζαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε διαμορφωθεί σε κοινόχρηστος και με εξαίρεση την παραχώρηση του ξενοδοχείου «Ξενία», ουδέποτε έπαψε να είναι κοινόχρηστος ή απώλεσε αυτή την ιδιότητα.
Στο σκεπτικό της απόφασης η Ειρηνοδίκης, αναφέρει ότι από τη στιγμή που υπάρχει νόμιμη άδεια κατασκευής και αυτή δεν έχει ακυρωθεί δεν υφίσταται λόγος να μην προχωρήσει η κατασκευή. Ουσιαστικά στην απόφαση του Ειρηνοδικείου αναφέρεται ότι υπάρχει έλλειψη δικαιοδοσίας από μέρος των πολιτικών δικαστηρίων να κρίνουν την νομιμότητα ή όχι της άδειας κατασκευής και παραπέμπει τυχόν κρίση της υπόθεσης στα Διοικητικά Δικαστήρια. Σημειώνεται ωστόσο ότι πριν από λίγες ημέρες το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας απέρριψε προσφυγή των κατοίκων για αναστολή ισχύος της οικοδομικής άδειας.
Μετά την χθεσινή απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου, η εταιρία «Δομοτεχνική» μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες κατασκευής της πισίνας, οι οποίες είχαν διακοπεί από την Παρασκευή 27 Απριλίου, καθώς το ίδιο δικαστήριο είχε αποφασίσει την προσωρινή αναστολή τους.

Ο κ. Μήτρου
Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Βόλου κ. Κυριάκος Μήτρου σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «η απόφαση της Δικαιοσύνης τόσο του Ειρηνοδικείου Βόλου χθες, όσο και του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας την περασμένη εβδομάδα γύρω από το θέμα «πισίνα» του Ξενία έδωσαν τέλος στο πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί από ανενημέρωτους συμπολίτες. Τέλος καλό, όλα καλά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου