ΤΟΠΙΚΑ

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης Αμερικανός πεζοναύτης από το στρατόπεδο Γεωργούλα

σε-θάλαμο-αρνητικής-πίεσης-αμερικανό-156785

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται Αμερικανός πεζοναύτης, μέλος των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο στρατόπεδο Γεωργούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πεζοναύτης μετά από σύσταση του στρατιωτικού γιατρού της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Ενημέρωσε τους υπεύθυνους γιατρούς ότι είναι εμπύρετος και ότι αισθάνεται έντονη κόπωση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ενημερώθηκε σχετικά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Με δεδομένη τη συμπτωματολογία που αναφέρθηκε από τους γιατρούς, αλλά και το ιστορικό των επαφών του πεζοναύτη με άλλους Αμερικανούς, δόθηκαν οδηγίες να ληφθεί δείγμα και να οδηγηθεί αμέσως σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Το δείγμα θα σταλεί αύριο το πρωί στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα εκδοθούν τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε ο πεζοναύτης παραμένει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου