ΤΟΠΙΚΑ

Οργή για γκρουπ βολιωτών που αγνόησε τα μέτρα και πήγε εκδρομή στην Τουρκία

οργή-για-γκρουπ-βολιωτών-που-αγνόησε-τ-162630

Εντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην τοπική κοινωνία μετά την αποκάλυψη ότι παρά την απαγόρευση εκδρομών και μετακινήσεων στο εξωτερικό, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, γκρουπ με Βολιώτες αναχώρησε από τον Βόλο την περασμένη Παρασκευή, συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή με προορισμό την Τουρκία απ’ όπου είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει αύριο Τρίτη.

Χρήστης των social media αποκάλυψε το γεγονός με ανάρτηση της, η οποία ήταν αρκετή για να «ξεσηκωθούν και οι πέτρες». «Την Παρασκευή έφυγε από Θεσσαλονίκη τουριστικό για Τουρκία. Επιστρέφουν την Τρίτη! Τι θα γίνει με αυτούς; 20 άτομα από Βόλο και 30 από Θεσσαλονίκη όλοι τους», ήταν η ανάρτηση που προκάλεσε χαμό. Ακολούθησε ορυμαγδός σχολίων από πολλούς Βολιώτες, οι οποίοι εξέφραζαν την οργή τους και την έντονη αντίδραση τους, απαιτώντας να ληφθούν αυστηρά μέτρα σε βάρος τους, αφού ο κορονοϊός έχει «χτυπήσει» και στη γειτονική χώρα. Αλλοι επίσης σχολίαζαν ότι θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, μόλις το τουριστικό λεωφορείο περάσει τα ελληνικά σύνορα, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν άλλοι άνθρωποι εξαιτίας τους.

«Επειδή δεν θα διακινδυνεύουμε εμείς για κάποιους ανεγκέφαλους, θα ενεργήσουμε τα νόμιμα όπως πρέπει», έγραψε μια Βολιώτισσα. «Δεκαπέντε μέρες καραντίνα και τα έξοδα δικά τους», σχολίασε ένας άλλος. «Στα σύνορα, όχι εδώ! Εκτός από τον ιό κινδυνεύουμε και από την ασυνεννοησία τους», ήταν μία ακόμη επισήμανση ενδεικτική της έντονης δυσφορίας πολιτών για την απερισκεψία των συμπολιτών.

Σημειώνεται πως μόλις χθες, με εντολή της τουρκικής κυβέρνησης τέθηκαν σε καραντίνα 10.000 και πλέον Τούρκοι προσκυνητές, μόλις επέστρεψαν από επαρχία της χώρας, στην οποία φέρεται να εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το γεγονός, ωστόσο, ότι χθες ήταν Κυριακή, δε βοήθησε ώστε να γίνει πλήρης διασταύρωση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, πως Βολιώτες, επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας, έχουν εκδηλώσει την πρόθεση, σήμερα Δευτέρα, να ενημερώσουν και την Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να παρέμβει σχετικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου