ΤΟΠΙΚΑ

Χιόνια στα ορεινά και βροχές στα πεδινά το τριήμερο στο Νομό Μαγνησίας

χιόνια-στα-ορεινά-και-βροχές-στα-πεδιν-409475

Χριστουγεννιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα στο Νομό Μαγνησίας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χαράλαμπο Τσαμπάζη, σήμερα είχαμε χιονόπτωση στην Όθρυ που καλύφθηκε με 10-15 εκατοστά χιονιού, ενώ για αύριο Παρασκευή προβλέπονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Μαγνησίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Νομό από -3 ως 6 ο C. , ενώ στο Βόλο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 6 ο C και στη Ν. Ιωνία από 1 ως 5 ο C.

Για μεθαύριο Σάββατο προβλέπονται συννεφιά με βροχές στο Βόλο και ελαφρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Νομό από -5 ως 6 ο C., στο Βόλο από 1 ως 6 ο C και στη Ν. Ιωνία από -1 ως 4 ο C.

Για την Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων, προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει και πιθανά στο τέλος της ημέρας να σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο (5-7 ο C).

Τέλος, για τη Δευτέρα, αναμένονται αραιές συννεφιές, αυξημένες στις ανατολικές περιοχές, όπου και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (3-5 ο C).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου