ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα κατήγγειλε ψευδώς τον βιασμό της

βολιώτισσα-κατήγγειλε-ψευδώς-τον-βια-170941

Απορρίφτηκε από την Εισαγγελία Βόλου η μήνυση Βολιώτισσας ηλικίας περίπου 40 ετών και της επιβλήθηκε να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα!

Ψευδείς καταγγελίες γεγονότων απασχολούν κατά διαστήματα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Μάλιστα τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα. Στο παρελθόν σκηνοθετήθηκαν ληστείες, εκβιασμοί, πλαστογραφήσεις. Ομως, αυτό που έκανε Βολιώτισσα ηλικίας περίπου 40 ετών τον περασμένο Δεκέμβριο δεν έχει προηγούμενο. Κατήγγειλε ψευδώς ότι έπεσε θύμα βιασμού και κινητοποίησε άσκοπα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, την Εισαγγελία Βόλου και κάθε αρμόδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ήδη εξεταστεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τυχόν ευρήματα συνουσίας, όταν ομολογούσε στους αστυνομικούς ότι τελικά δεν συνέβη το παραμικρό και ότι όλα όσα «αναστατωμένη» κατήγγειλε έξι μέρες πριν δεν ευσταθούσαν!

Ευτυχώς η παραδοχή της αλήθειας έγινε πριν προχωρήσει η Αστυνομία σε σύλληψη και ο υποτιθέμενος δράστης κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Η 40χρονη ήταν κατηγορηματική για το ψευδές συμβάν, όταν απευθυνόταν για πρώτη φορά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και υποδείκνυε για τις δήθεν πράξεις φρίκης συγκεκριμένο άτομο ημεδαπό από περιοχή της Μαγνησίας, δίνοντας τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα, διευθύνσεις.

Η Εισαγγελία Βόλου απέρριψε τη μήνυση και παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης επέβαλε για πρώτη φορά την καταβολή δικαστικών εξόδων κρίνοντας ότι υπήρχε δόλος.

Η καταγγελία

Η ψευδής καταγγελία έγινε στις 17 Δεκεμβρίου. Η 40χρονη απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κατήγγειλε βιασμό της από ημεδαπό που γνώρισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις 14 Δεκεμβρίου. Μετά από αρκετές συνομιλίες ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε να συναντηθεί με τον χρήστη του διαδικτύου και πήγε βόλτα μαζί του στη Μακρινίτσα.

Η συνάντηση κυλούσε ομαλά, σύμφωνα με την 40χρονη, μέχρι που εκείνος την οδήγησε χωρίς τη θέλησή της στη Γορίτσα και κοντά σε αρχαιολογικό χώρο την εξανάγκασε σε συνουσία. Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, όπως και της Εισαγγελίας Βόλου ήταν άμεση. Η 40χρονη εξετάστηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έξι μέρες μετά τη μήνυση καλούσε τη μηνύτρια σε συμπληρωματική κατάθεση. Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ευρήματα. Αραγε η 40χρονη βρισκόταν για κάποιο λόγο σε σύγχυση όταν υπέβαλε τη μήνυση καταγγέλλοντας ψευδώς βιασμό ή φοβήθηκε για τις συνέπειες των πράξεών της τη δεύτερη φορά που πήγαινε στην Αστυνομία;

Οπως και να είχε στη συμπληρωματική της κατάθεση ομολόγησε την αλήθεια προκαλώντας διπλό σοκ με τη στάση της και τη συμπεριφορά της. Από μόνη της η 40χρονη είχε προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης για μία τόσο σοβαρή πράξη που τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα σε βαθμό κακουργήματος. Από μόνη της έπαιρνε πίσω και όλα τα καταγγελλόμενα…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου