ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαξαν όψη οι Αγιοι Ανάργυροι ~ Εγκαινιάστηκε η ολοκαίνουργια παιδική χαρά

αλλαξαν-όψη-οι-αγιοι-ανάργυροι-εγκαιν-175695

Ανακατασκευάστηκε και το γήπεδο μπάσκετ – Αχ. Μπέος: Επενδύουμε στη νεολαία, που είναι το μέλλον

Την πρώτη από τις 14 συνολικά υπερσύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές, που θα δημιουργηθούν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», εγκαινίασε την Παρασκευή το πρωί ο Δήμος Βόλου στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Μόλις ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων και άνοιξαν οι πόρτες της παιδικής χαράς, δεκάδες παιδιά από τη συνοικία μπήκαν με ενθουσιασμό στον χώρο για να παίξουν με τα ολοκαίνουργια παιχνίδια.

Το σκηνικό ήταν ενθουσιώδες στους Αγίους Αναργύρους, όπου κάτοικοι της περιοχής και παιδιά έσπευσαν να παραστούν στα εγκαίνια της σύγχρονης παιδικής χαράς, αλλά και του γηπέδου μπάσκετ, δύο έργων που ήρθαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της συνοικίας.

Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στην υλοποίηση υπόσχεσης που είχε δώσει προεκλογικά, όταν διαπίστωσε την άσχημη εικόνα του πάρκου της συνοικίας. «Εμείς υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Δεν λέμε ψέματα. Εύχομαι να χαρούν τα παιδιά τον χώρο και οι μεγαλύτεροι να τον προστατεύσετε, γιατί είναι περιουσία σας. Εμείς θα είμαστε εδώ να καθαρίζουμε και να ευπρεπίζουμε τους χώρους, εσείς όμως θα πρέπει να τους προστατεύετε για να τους χαίρονται τα παιδιά σας», σημείωσε απευθυνόμενους προς τους κατοίκους. Με την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, λιλιπούτειοι δημότες έτρεξαν για να παίξουν στα ολοκαίνουργια και ασφαλή παιχνίδια.

Λίγα μέτρα απέναντι, ο κ. Μπέος και μικροί μπασκετμπολίστες εγκαινίασαν και το γήπεδο μπάσκετ της συνοικίας, που μέχρι πρότινος ήταν σε άθλια κατάσταση. «Η σημερινή δημοτική αρχή δεν μένει στα λόγια. Κάνει έργα. Δεσμευτήκαμε και αυτό υλοποιούμε, να υπάρχει σε κάθε συνοικία μία σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά, που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Συνεχίζουμε με έργα, που αλλάζουν τον Βόλο», είπε ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, ο Δήμος δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων άθλησης για τη νεολαία σαν «αντίδοτο» στη μάστιγα των ναρκωτικών και άλλους κινδύνους που τα περιβάλλουν. «Επενδύουμε στα παιδιά και τη νεολαία, που είναι το αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η παιδική χαρά των Αγίων Αναργύρων είναι η πρώτη που ολοκληρώνεται μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 450.000 ευρώ έχουν ενταχθεί συνολικά 14 παιδικές χαρές. Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτείται ο εξοπλισμός τους, ενώ ο Δήμος Βόλου με ποσό 500.000 ευρώ χρηματοδοτεί τις οικοδομικές εργασίες που απαιτούνται.

Πριν το Πάσχα αναμένεται να εγκαινιαστούν και να δοθούν προς χρήση τέσσερις ακόμη παιδικές χαρές στον Αγιο Στέφανο, στη συνοικία των Παλαιών, στην Αγία Παρασκευή και στη συνοικία της Μεταμόρφωσης.

Εκτός από τις παιδικές χαρές μέσω «Φιλόδημου», ο Δήμος Βόλου έχει φροντίσει για την κατασκευή 30 επιπλέον παιδικών χαρών, που έχουν ήδη δοθεί σε χρήση στους λιλιπούτειους δημότες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου