ΤΟΠΙΚΑ

Ακύρωσαν τις αποκριάτικες εκδρομές τους Βολιώτες

ακύρωσαν-τις-αποκριάτικες-εκδρομές-τ-181578

Ελάχιστοι ταξίδεψαν σε εγχώριους ή βαλκανικούς προορισμούς για τον φόβο του κορονοϊού

«Καταστροφή» χαρακτηρίζουν την κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων, κάνοντας λόγο για διαδοχικές ακυρώσεις σε εκδρομές σε αποκριάτικους προορισμούς.

Η ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, ως μέτρο για την προστασία του πληθυσμού από το νέο ιό, είχε άμεσες επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο, βάζοντας φρένο στη διάθεση δεκάδων Βολιωτών να ταξιδέψουν σε περιοχές τοπόσημα αποκριάτικων εκδηλώσεων όπως η Πάτρα, η Νάουσα και η Ξάνθη.

Σε απόγνωση βρίσκονται, στο μεταξύ, δεκάδες ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι κατέγραψαν πολλές ακυρώσεις στην ατζέντα τους μετά τη σχετική ανακοίνωση για ακύρωση των εκδηλώσεων πανελλαδικά, κυρίως από άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών που αποφάσισαν, λόγω ειδικών συνθηκών, να παραμείνουν εντός, με τον φόβο του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια τοπικού ταξιδιωτικού γραφείου, υπογράμμισε ότι «έχουν πληγεί όλα τα γραφεία της Ελλάδας και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στη συνέχεια». Οι εκδρομείς που αποφάσισαν τελικά να μετακινηθούν, επέλεξαν το Βελιγράδι, το Μπάνσκο και τις Δαλματικές Ακτές, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που άλλαξαν τα σχέδιά τους κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».

Μεταφέροντας τον προβληματισμό της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Κορωναίου ανέφερε χαρακτηριστικά «είμαστε στον αέρα», ενώ προσέθεσε ότι «χειροτερεύει η κατάσταση και δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι το Πάσχα. Το μέλλον είναι αβέβαιο» είπε.

Ο Κώστας Λεβέντης, από την πλευρά του, επισημαίνει ότι «η δουλειά παρουσιάζει μείωση τον τελευταίο μήνα. Εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε μεγάλη ζήτηση για ταξίδια. Δεν υπήρχαν μαζικές ακυρώσεις, γιατί δεν υπήρχε μαζική συμμετοχή» υπογραμμίζει.

Ο γνωστός επιχειρηματίας κατέστησε σαφές ότι «η ακύρωση των εκδηλώσεων προκαλεί μεγάλη αναταραχή», για να προσθέσει ότι «ζούμε σε ένα αβέβαιο περιβάλλον και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Η εικόνα του τριημέρου δεν είναι ικανοποιητική αλλά δεν πρέπει να πανικοβάλλονται ούτε οι επαγγελματίες, ούτε οι πελάτες μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου