ΤΟΠΙΚΑ

20 προσλήψεις στο Πράσινο στον Δήμο Βόλου

20-προσλήψεις-στο-πράσινο-στον-δήμο-βόλο-182363

Στη μάχη ενάντια στα αγριόχορτα ρίχνεται ο Δήμος Βόλου

Στην πρόσληψη 20 εργαζομένων, που θα στελεχώσουν για δύο μήνες την Υπηρεσία Πρασίνου, προχωρεί ο Δήμος Βόλου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι προσλήψεις αφορούν στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου και θα ακολουθήσουν προσλήψεις και οκταμηνιτών για το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να δώσει τη μάχη κατά των… αγριόχορτων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Απ. Μαλαματίνη ηανάπτυξη έντονης αυτοφυούς βλάστησης σε πεζοδρόμια και σε κοινόχρηστους χώρους, εμφανίζεται κυρίως από την αρχή της άνοιξης μέχρι την αρχή του καλοκαιριού ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν (συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, ηλιοφάνειας και βροχοπτώσεων).

Ωστόσο το προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου έχει μειωθεί σε ποσοστό 50% και αποτελείται από υπαλλήλους μεγάλης ηλικίας ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων για λόγους υγείας δεν μπορεί να κάνει εξειδικευμένες εργασίες πρασίνου, ενώ ο όγκος της εργασίας έχει αυξηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η πρόσληψη τριών ΔΕ κηπουρών, 15 ΥΕ εργατών πρασίνου, ενός οδηγού με δίπλωμα γ’ κατηγορίας και ενός μηχανοτεχνίτη για την κάλυψη των εποχικών αναγκών που έχουν παρουσιαστεί.

Σε εργολάβο οι βλάβες του δημοτικού φωτισμού

Σε εργολάβο θα ανατεθεί το έργο επιδιόρθωσης των βλαβών στον δημοτικό φωτισμό, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Προχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, στο θέμα αντέδρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Ριζόπουλος ο οποίος αναγνώρισε τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι δεν προχωρεί σε ενέργειες για τη στελέχωσή τους με μόνιμους υπαλλήλους. «Όλα τα δίνουμε σε εργολάβους», ανέφερε.

«Υπάρχει όντως έλλειψη προσωπικού. Δεν μας εγκρίνουν μόνιμο προσωπικό γιατί είπαν ότι θέλουν να τελειώσουν με τους κοπρίτες τους συνδικαλιστές που πληρώνονται για να κάθονται. Δίνουμε τις δουλειές έξω και στοιχίζει πιο φθηνά. Κατά τους πρώτους έξι μήνες της πρώτης θητείας πετυχαίναμε ομάδες εργαζομένων που χτυπούσαν κάρτα στην υπηρεσία και έπιναν καφέ στον Αγ. Κωνσταντίνο. Πλέον η πλειονότητα εργάζεται και προσφέρει. Αλλά αυτό το σύστημα το δημιουργήσατε εσείς οι «πάμε κι έρχομαι»», απάντησε αυστηρά ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου