25 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ιταλία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-28, 14:31:21
25 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ιταλία

Οδηγία αποφυγής μετακινήσεων και μη αποδοχής φοιτητών από άλλες χώρες εξέδωσε ο πρύτανης, υπό τον φόβο του κορονοϊού

 

Στους 25 ανέρχονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που βρίσκονται στο πλαίσιο προγραμμάτων Erasmus στην Ιταλία, όπου τα κρούσματα του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης και στελέχη της πρυτανείας είχαν επικοινωνία με τους 25 συνολικά φοιτητές που βρίσκονται στην Ιταλία προκειμένου να τους δώσουν οδηγίες προφύλαξης αλλά και να τους ενημερώσουν για οδηγία που εκδόθηκε από το ίδρυμα σε περίπτωση που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους πριν τη λήξη του προγράμματος.

«Διαβεβαιώσαμε τους φοιτητές μας ότι δεν πρόκειται να έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που επιθυμούν να διακόψουν το πρόγραμμά τους και να επιστρέψουν στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού. Θα έχουν την πλήρη κάλυψη και στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», διαβεβαίωνε χθες ο κ. Μαμούρης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο ίδιος εξέδωσε μάλιστα και οδηγία προς τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την οποία τους συστήνει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς χώρες του εξωτερικού. «Παράλληλα δεν δεχόμαστε φοιτητές από άλλες χώρες στα τμήματά μας μέχρι να υπάρξει ύφεση», σημείωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλώνοντας ότι τα συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνονται σε επίπεδο πρόληψης.

Ούτε χθες στο σχολείο οι 11 μαθητές από την Ιταλία

Ούτε χθες πήγαν σχολείο οι 11 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, που ταξίδεψαν στην Περούτζια της Ιταλίας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus. Οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, μολονότι δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα με την υγεία τους.

Την προληπτική παραμονή των παιδιών στο σπίτι, που ταλαιπωρήθηκαν από το ταξίδι, ζήτησαν γονείς συμμαθητών τους, αλλά και γονείς του διπλανού δημοτικού σχολείου, που φοβούνται το ενδεχόμενο σε περίπτωση που κάποιο παιδί νοσήσει ότι θα προκύψει κίνδυνος πανδημίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=