ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή του επιχειρείν και της εξωστρέφειας το «Επιχειρηματικό Πανόραμα»

γιορτή-του-επιχειρείν-και-της-εξωστρέ-182859

Ως μια γιορτή του επιχειρείν και της εξωστρέφειας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλης Οντόπουλος, την μεγάλη έκθεση της παραγωγικής φυσιογνωμίας της Μαγνησίας, το «Επιχειρηματικό Πανόραμα – Μαγνησία 2020», που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τον Δήμο Βόλου, και θα εγκαινιαστεί στις 24 Απριλίου.

Το «Επιχειρηματικό Πανόραμα» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναβιώνει φέτος με πρωτοβουλία του Εμπορικού συλλόγου και όπως είπε ο κ. Οντόπουλος «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ενδεχόμενες επιφυλάξεις ή εμπόδια αλλά πιστεύουμε πως είναι τόσο ισχυρή η θέληση του επιχειρηματικού κόσμου ώστε θα φτάσουμε και πάλι στις 24 Απριλίου 2020 να εγκαινιάσουμε μια μεγάλη έκθεση της παραγωγικής φυσιογνωμίας της Μαγνησίας.

«Τα μηνύματα από τις δηλώσεις συμμετοχής, η στήριξη διαφόρων φορέων και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, ξεπερνούν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη», συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και εκ μέρους των συνδιοργανωτών η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βόλου Αριστείδης Σαββάκης ανακοινώθηκε πως ήδη οι συμμετοχές επιχειρήσεων στην έκθεση ξεπερνούν τις 60, ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονται καθημερινά, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή και από άλλες επιχειρήσεις.
Με το «Επιχειρηματικό πανόραμα» όπως υπογράμμισε ο κ. Οντόπουλος, «Ο Βόλος, η Μαγνησία ξαναμπαίνουν στον χάρτη των εκθέσεων με νεωτερική προσέγγιση για να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο της ελληνικής αγοράς αλλά και της διεθνούς. Εκθέτουμε τη Μαγνησία και τον Βόλο στο μέλλον, με ένα σύγχρονο εκθεσιακό οπλοστάσιο, το οποίο υποστηρίζεται από παράλληλες εκδηλώσεις, workshοps για την επιχειρηματικότητα στη νέα εποχή, διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B) κ.α.».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε ότι «για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι συνέργεια και συνεργασία κερδίζονται μέσα από σύμπραξη φορέων». Όπως επιπλέον τόνισε, «ήταν πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου που έγινε πράξη, καθώς Περιφέρεια, Δήμος και Σύλλογος μπορούν να δημιουργήσουν μια γιορτή για την τοπική οικονομία, που θα αυξήσει ανταγωνισμό και θα κλειστούν συμφωνίες και θα γίνουν γνωστές επιχειρήσεις μη γνωστές».

Ο αντιδήμαρχος Βόλου Άρης Σαββάκης επεσήμανε πως η δημοτική αρχή Βόλου ήταν από αρχή θετική στη συνδιοργάνωση γιατί θεωρεί πως έπρεπε να συνεχιστεί το εγχείρημα, παρά του ότι υπήρξε ένα κενό 10 ετών. «Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματικά σωματεία να μετέχουν μαζικά. Εχουμε θετικά μηνύματα και ευελπιστούμε στην επιτυχία γιατί ο Βόλος αναδεικνύει την δυναμική του Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και ότι θα γίνει η έκθεση με μεγάλη απήχηση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου