ΤΟΠΙΚΑ

Σπαρακτικό το παράπονο της μάνας: «Λίγο μου τον άφησε…»

σπαρακτικό-το-παράπονο-της-μάνας-λίγ-851206

Ολο το χωριό ήταν εκεί στο τελευταίο «αντίο» – Κλειστό χθες και σήμερα το σχολείο

«Λίγο μου τον άφησε. Ας μου τον άφηνε λίγο ακόμη…». Το σπαρακτικό παράπονο της χαροκαμένης μάνας που δεν βρήκε παρηγοριά ούτε στα λόγια του πατέρα Μάξιμου, ούτε της διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας Διμηνίου, όπου φοιτούσε ο μικρός Παναγιώτης Ψ. και από χθες παραμένει κλειστό. Ολο το χωριό έδωσε το «παρών» χθες το πρωί στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στο Διμήνι για να αποχαιρετήσει τον 11χρονο που έφυγε τόσο πρόωρα, τόσο άδικα από τη ζωή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το δράμα της οικογένειας που έχασε το μοναχοπαίδι της συγκλόνισε όλο το χωριό που έσπευσε να σταθεί στο πλευρό των γονιών του 11χρονου. «Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Ο Θεός όμως αγαπάει πολύ τα παιδιά. Αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα, είχε πει. Κι εκεί βρίσκεται σήμερα ο Παναγιωτάκης», τα λόγια παρηγοριάς του πατέρα Μάξιμου στην κηδεία του μικρού μαθητή.

Και η διευθύντρια του σχολείου συγκλονισμένη μίλησε στη μνήμη του μαθητή της. «Μας έφυγε ο Παναγιώτης. Θα μας λείψει. Θα τον σκεφτόμαστε», είπε και απευθυνόμενη προς τους γονείς διαβεβαίωσε ότι το σχολείο θα είναι στο πλευρό της οικογένειας για ό,τι χρειαστεί.

Ανάμεσα στους συντετριμμένους συγγενείς, η θεία του 11χρονου που δεν μπορούσε να πιστέψει τον ξαφνικό χαμό του παιδιού, που όπως έλεγε δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία του, ο παππούς που κρατώντας τη φωτογραφία του εγγονού του στα χέρια επαναλάμβανε «αυτός ήταν ο λεβέντης μου», οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αλλά και πολλοί γονείς και συμμαθητές του μικρού Παναγιώτη.

Τα βήματά τους σήμερα δεν σταμάτησαν μπροστά από τη σχολική αυλόπορτα. Ούτε δάσκαλοι, ούτε μαθητές πήγαν για μάθημα. Προχώρησαν μερικά μέτρα ακόμη, μέχρι την εκκλησία που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο για να αποχαιρετήσουν έναν συμμαθητή τους. Τον Παναγιώτη που δεν θα βρίσκεται ανάμεσά τους από την ερχόμενη Τρίτη, όταν οι ίδιοι θα επιστρέψουν στο σχολείο.

Κλειστό και σήμερα το σχολείο και απολύμανση

Χθες, με απόφαση δημάρχου Βόλου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας- Διμηνίου παρέμεινε κλειστό λόγω πένθους. Και απόφαση όμως να μην είχε βγει οι γονείς μαθητών δήλωναν αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και προς αυτή την κατεύθυνση πίεζαν τόσο τη διευθύντρια, όσο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η οδύνη για τον ξαφνικό χαμό ενός μικρού παιδιού «μπερδεύτηκε» με τον φόβο για τους γονείς των συμμαθητών του 11χρονου, ο οποίος σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα προσβλήθηκε από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Από νωρίς το πρωί η αντιδήμαρχος Παιδείας Βόλου Γεωργία Μποντού Τοκαλή ενημέρωσε τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζο και εκείνος με τη σειρά του τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να μην πάνε στο σχολείο, το οποίο θα έμενε κλειστό λόγω πένθους.

Τόσο η αντιδήμαρχος όσο και ο διευθυντής παραβρέθηκαν επίσης στην κηδεία του 11χρονου.

Σύμφωνα με την κ. Μποντού, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό και σήμερα και θα γίνει απολύμανση των χώρων για προληπτικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. «Οι γονείς είναι αναστατωμένοι και φοβούνται. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, προκειμένου να γνωρίζουμε αν πρόκειται για ιό. Σε κάθε περίπτωση πάντως και προκειμένου να μην υπάρχει αμφιβολία θα γίνει απολύμανση του σχολείου», σημείωσε η κ. Μποντού.

Προληπτική χημειοπροφύλαξη θα ακολουθήσουν μαθητές

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων των δειγμάτων που εστάλησαν στο κέντρο αναφοράς μηνιγγίτιδας του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να διαπιστωθεί αν επρόκειτο για ιογενή ή βακτηριακή νόσο, βρίσκεται και η διευθύντρια Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Χρυσούλα Κολημήτρα, η οποία έγινε αποδέκτρια επιστολής από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας στην οποία καταγράφεται η μεγάλη ανησυχία των γονέων.

Η ίδια σε επικοινωνία που είχε με την διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αναστασία Αναστασίου, ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί χημειοπροφύλαξη προληπτικώς από τα παιδιά που είχαν έρθει σε άμεση επαφή με τον 11χρονο. Τους διπλανούς στο σχολείο και τους στενούς φίλους τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η κ. Κολημήτρα επικοινώνησε με τη διευθύντρια του σχολείου από την οποία και ζήτησε να ενημερώσει τους γονείς να απευθυνθούν στον παιδίατρό τους για τους ορίσει (με βάση το βάρος κάθε παιδιού) τη δοσολογία του φαρμάκου που θα ληφθεί για καθαρά λόγους πρόληψης. «Δεν υπάρχει κίνδυνος από την προληπτική λήψη του φαρμάκου», διαβεβαίωνε η κ. Κολημήτρα μεταφέροντας τις συμβουλές της κ. Αναστασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου