ΤΟΠΙΚΑ

Διέγραψε οφειλές του ο Δήμος Βόλου

διέγραψε-οφειλές-του-ο-δήμος-βόλου-183853

Υψους 109.000 ευρώ προς προμηθευτές και υπαλλήλους

Στη διαγραφή ποσού ύψους 109.109,34 ευρώ, που όφειλε προς προμηθευτές, αλλά και υπαλλήλους του Δήμου Βόλου, προχώρησε με χθεσινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για οφειλές που είχαν παραγραφτεί μετά την παρέλευση πενταετίας και δεν διεκδικήθηκαν ποτέ.

Οι οφειλές που παραγράφηκαν και τελικώς διαγράφηκαν προέρχονται από το 2011 ακόμη και αφορούν σε ποσά που είτε οφείλονταν σε προμηθευτές κυρίως για καύσιμα, είτε σε υπαλλήλους για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων στο πλαίσιο μετακινήσεων για υπηρεσιακούς λόγους.

Πέραν του συγκεκριμένου ποσού, η οικονομική επιτροπή διέγραψε και οφειλές δημοτών προς τα δημοτικά ταμεία ύψους 5.000 ευρώ που αφορούν κυρίως σε λανθασμένες καταχωρήσεις στο σύστημα.

Τέλος, διαγράφηκε ποσό 14.824,59 ευρώ που βάρυνε δημότες οι οποίοι όμως είχαν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους στην εφορία.

Δικαίωση δικηγόρων Δήμου Βόλου

Τέλος στη δικαστική διαμάχη μεταξύ Δήμου Βόλου και έμμισθων δικηγόρων του Δήμου έδωσε χθες με απόφασή της η οικονομική επιτροπή, αποφασίζοντας να μην προσφύγει κατά αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Βόλου που δικαιώνει τις δικηγόρους για υπόθεση που αφορά στην παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας ποσοστού 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων, καθώς και ειδικής εισφοράς υπέρ του Ο.Α.Ε.Δ. ποσοστού 1% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων.

Οι παρακρατήσεις δεν μπορούν να επιβληθούν σε βάρος δικηγόρων με έμμισθη εντολή καθώς δεν υφίσταται σχέση εξαρτημένης εργασίας και οι δικηγόροι δεν αποκτούν την ιδιότητα του υπαλλήλου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει διευθετηθεί με αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και ο Δήμος Βόλου δεν θα προβεί στην άσκηση έφεσης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου