ΤΟΠΙΚΑ

Αντικεραυνική προστασία σε 11 σχολεία του Δήμου Βόλου

αντικεραυνική-προστασία-σε-11-σχολεία-τ-183904

Το έργο, που προβλέπει συντηρήσεις και επισκευές των αλεξικέραυνων, είναι ύψους 10.445,76 ευρώ

Στη θωράκιση 11 σχολείων έναντι καιρικών φαινομένων προχωρεί ο Δήμος Βόλου. Οπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής πρόκειται να γίνουν εργασίες αντικεραυνικής προστασίας σε συνολικά 11 σχολικά κτίρια σύμφωνα με μελέτη που έχει συνταχθεί και στην οποία καταγράφονται οι ανάγκες σε συντηρήσεις και επισκευές στα υπάρχοντα συστήματα αντικεραυνικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επισκευή και αποκατάσταση συλλεκτήριων αγωγών γείωσης λόγω κλοπών και φθορών στα περισσότερα από τα σχολικά κτίρια. Επίσης προβλέπεται η επιθεώρηση, ο έλεγχος και μέτρηση της ωμικής τους αντίστασης.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 10.445,76 ευρώ που αφορά στα εξής σχολεία: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Διμηνίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου, Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος – Ανω Λεχωνίων, 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Γυμνάσιο Ιωλκού, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και 5ο και 11ο Νηπιαγωγεία Ν. Ιωνίας.

Μπάρες και στην πλατεία Σπίρερ

Επεκτείνεται το μέτρο των βυθιζόμενων μπαρών για την αποτροπή της εισόδου και παράνομης στάθμευσης οχημάτων σε πεζοδρομημένα τμήματα του Δήμου. Μετά τις μπάρες σε Κουμουνδούρου, Τάκη Οικονομάκη και στην είσοδο του πεζόδρομου της Μακρινίτσας, με απόφαση οικονομικής επιτροπής, το μέτρο θα επεκταθεί και στην πλατεία που διαμορφώνεται μεταξύ κτιρίου Σπίρερ και Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.

«Δημιουργείται μια πολύ ωραία πλατεία που θέλουμε να διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε την έννοια της ενιαίας πλατείας μεταξύ των δύο κτιρίων. Τα βυθιζόμενα κολονάκια είναι ενδεδειγμένη λύση και για την αποτροπή της εισόδου οχημάτων και παράνομης στάθμευσης, αλλά και για την είσοδο οχημάτων έκτακτης ανάγκης όταν χρειαστεί», ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου