Κλειστά καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-27, 13:38:19
Κλειστά καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Για την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας 2 Μαρτίου, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου γνωστοποιεί τι ισχύει σχετικά με τη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων κατά την ημέρα αυτή.

Αναλυτικά από τον Εμπορικό Σύλλογο επισημαίνονται τα εξής: «Η Καθαρή Δευτέρα είναι υποχρεωτική αργία για το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους Ο.Τ.Α. 

Για τον ιδιωτικό τομέα, η συγκεκριμένη ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως η αργία έχει προαιρετικό χαρακτήρα. 

Κατά συνέπεια έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, ενώ νόμιμη είναι και η απασχόληση των μισθωτών τους, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή –σε περίπτωση καταβολής μηνιαίου μισθού- οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση στους υπαλλήλους τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος  Βόλου προτείνει στα μέλη του όπως παραμείνουν κλειστά, όπως είθισται κάθε χρόνο καθώς η  πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων δεν λειτουργεί την Καθαρά Δευτέρα εθιμικά».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=