ΤΟΠΙΚΑ

Δόσεις για τα χρέη και στον Δήμο Βόλου

δόσεις-για-τα-χρέη-και-στον-δήμο-βόλου-184444

Επέκταση της ρύθμισης για χρέη εκτιμάται ότι θα φέρει οφειλέτες μπροστά στα δημοτικά γκισέ

Παράλληλα με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη ρύθμιση χρεών που έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ από 24 έως 48 δόσεις ξεκίνησε αντίστοιχη ρύθμιση και στον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Βόλου, Αρη Σαββάκη η ρύθμιση επεκτάθηκε και στους ΟΤΑ και μπορούν να επωφεληθούν οι οφειλέτες για τον διακανονισμό και αποπληρωμή των χρεών τους από 24 έως 48 δόσεις.

Οπως σημείωσε ο κ. Σαββάκης στις 31 Δεκεμβρίου έληξε η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις από την 1/1/2020 ίσχυε η ρύθμιση των 12 δόσεων, η επονομαζόμενη και ως «ρύθμιση του ταμία».

«Πλέον η ρύθμιση που θα ισχύει αφορά σε 24 έως 48 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ τον μήνα και ελπίζουμε ότι θα έρθουν δημότες για την τακτοποίηση και αποπληρωμή των οφειλών τους προς τα δημοτικά ταμεία», δήλωσε ο κ. Σαββάκης, σύμφωνα με τον οποίο τα ληξιπρόθεσμα ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ στον Δήμο Βόλου.

Παράταση για τα τετραγωνικά

Παράταση έως 30 Ιουνίου δόθηκε στην προθεσμία για τη δήλωση των σωστών τετραγωνικών ακινήτων στον Δήμο Βόλου βάσει του Ε9, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

«Η προθεσμία έληγε στις 31 Μαρτίου, δόθηκε όμως παράταση προκειμένου όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις τα ακριβή τ.μ. των ακινήτων τους βάσει του Ε9 κι όχι των λογαριασμών της ΔΕΗ, που συνήθως εμφανίζονται λιγότερα τετραγωνικά για να υπάρχουν μικρότερες χρεώσεις στα δημοτικά τέλη», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Οι αλλαγές δηλώνονται στο Τμήμα Προσόδων στο Δημαρχείο Βόλου όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα επικράτησε συνωστισμός.

Σύντομα, στην επιβάρυνση που δέχονται υπάλληλοι αναμένεται να δώσει λύση η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ που θα τεθεί σε λειτουργία για τη διευκόλυνση δημοτών και δημοτικών υπαλλήλων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου