ΤΟΠΙΚΑ

Στα 10,3 εκατ. ευρώ οι οφειλές στη ΔΕΥΑΜΒ

στα-103-εκατ-ευρώ-οι-οφειλές-στη-δευαμβ-185158

Ξεκινά νέος γύρος διακοπών συνδέσεων, που θα ανατεθεί σε εργολάβο, με στόχο την αύξηση εσόδων κατά δύο εκατ. ευρώ

Στη ΔΕΥΑΜΒ υπάρχουν 10,3 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές από 5.500 καταναλωτές που σήμερα απολαμβάνουν το πολύτιμο αγαθό, το νερό, σε βάρος άλλων πολιτών ανέφερε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, Δημήτρης Κουτσιφέλης, στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο αποφασίστηκε να «σφίξουν τα ζωνάρια» για τους ασυνεπείς καταναλωτές.

Με εισήγηση της υπηρεσίας και κατά πλειοψηφία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, θα ανατεθεί σε εργολάβο το έργο διακοπών υδροδότησης στους ασυνεπείς καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιφέλη κάθε εβδομάδα θα δίνονται στον εργολάβο στοιχεία των οφειλετών για τη διακοπή συνδέσεων με το δίκτυο ύδρευσης με στόχο την προσέλκυση στα ταμεία των καταναλωτών που σήμερα αδιαφορούν για τις οφειλές τους. Οπως προέβλεψε μέσω του προγράμματος τα έσοδα της ΔΕΥΑΜΒ θα αυξηθούν κατά δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από το πρόγραμμα διακοπών των περασμένων Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ τονώθηκαν κατά 350.000 ευρώ καθώς ασυνεπείς φρόντισαν είτε για την αποπληρωμή είτε για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Όπως εξήγησε ο εργολάβος θα εγκατασταθεί για έναν χρόνο και θα έχει υποχρέωση τόσο για τις διακοπές όσο και για τις επανασυνδέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που θα του δίνονται από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Το έργο των διακοπών δεν μπορεί να επωμιστεί η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ καθώς σύμφωνα με τον κ. Κουτσιφέλη διαθέτει μόλις 14 υδραυλικούς. «Κάθε χρόνο σημειώνονται 4.000 βλάβες εκ των οποίων το 70% είναι σε περιφερειακά υδραγωγεία και τα πρωινά έχουμε μόλις πέντε συνεργεία. Δίνουμε βάρος στην επιδιόρθωση των βλαβών με αποτέλεσμα οι διακοπές να μένουν εκτός προγραμματισμού», σημείωσε ο κ. Κουτσιφέλης.

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο εκπρόσωπος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Λεωνίδας Μαυρογιάννης μιλώντας για κατάτμηση υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ. «Ενάντια στην παραχώρηση εργασιών» δήλωσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, κ. Δημήτρης Τιλελής.

«Και πώς θα γίνονται οι διακοπές», ρώτησε ο αντιπρόεδρος Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης.

«Με το υπάρχον προσωπικό όπως γίνεται και σήμερα», απάντησε ο κ. Τιλελής.

«Σε τι βαθμό μπορούν να ανταποκριθούν τα συνεργεία;» συνέχισε ο κ. Γκογκινούδης.

«Αν ανοίξουμε θέμα δεν θα μιλήσουμε μόνο για διακοπές. Είναι κι άλλα», επέμεινε ο κ. Τιλελής.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρογιάννης έθεσε και ζήτημα πρόσληψης 8μηνιτών υδραυλικών μιλώντας για σωστή διαχείριση. «Κρίμα που διατελέσατε και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ», απάντησε ο κ. Γκογκινούδης αναφερόμενος στο θέμα των ειδικοτήτων των προσλήψεων, των αναγκών που υπάρχουν αλλά και στην ανάγκη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων.

18 Μαρτίου παρουσιάζεται το masterplan

Ολοκληρώθηκε το master plan της ΔΕΥΑΜΒ για τη διαχείριση των υδατικών πόρων. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή έχουν καταγραφεί οι πηγές και οι ανάγκες σε έργα και η μελέτη θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Γ. Τόρη η μελέτη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Ξενία, όπου θα προσκληθούν και φορείς της πόλης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου